Herra X:n Napakymppi-matka vaihtui railakkaaksi ”poikien reissuksi”, kun neiti B teki oharit – liittyi mukaan polttariporukkaan

rac

Julkaistu:

napakymppi
Herra X Miikka lähti voittomatkalle ilman neiti B:tä. Sen sijaan mukaan lähti paras ystävä Miro, jonka kanssa mies vietti ikimuistoisen reissun.
Torstain Napakymppi-jaksossa rakkautta etsi helsinkiläinen Miikka. 29-vuotias mies opiskelee viestintä- ja tietoalan insinööriksi ja harrastaa pelien tekoa.

– Teen mobiilipelejä tällä hetkellä, Miikka kertoi harrastuksestaan, joka toimii myös hänen työnään.

Miikka valitsi kumppanikseen henkilöstökonsultti Mauran, joka hurmasi hänet neiti B:n paikalta. 24-vuotias Maura kertoi olevansa sinkku, koska sopivaa miestä ei ollut osunut kohdalle ja koska hän oli varsin nirso miesten suhteen. Hän myönsi, että nallekarhumaiset miehet ovat hänen mieleensä.


Miikan ja Mauran Napakymppi-matka Kööpenhaminaan ei kuitenkaan alkanut kovin hyvin. Maura ei nimittäin päässyt reissuun ollenkaan ja Miikka joutui hankkimaan neiti B:n tilalle tuuraajan.

Miikan kanssa matkaan lähti lopulta hänen paras ystävänsä Miro. Miesten matka Kööpenhaminaan alkoi etuajassa, sillä heidän alkuperäinen lentonsa oli ylibuukattu. He päättivät napata aiemman lennon, jota heille tarjottiin, sillä luvassa oli myös rahallista hyvitystä.

– Tienattiin tässä 125 euroa per nuppi, joten se meni ihan kivasti, Miikka kertoi tyytyväisenä.

– Maura, sääli, että sä et päässyt lähtemään, mutta toisaalta tosi kiva, ettet päässyt lähtemään. Mä voin lähtee tän äijän kaa vetää reissuun millon vaan, Miro puolestaan hehkutti.

Uusia ystäviä

Miesten matka sujui mukavasti ja he tutustuivat uusiin ihmisiin. Reissusta jäi käteen peräti neljä uutta tuttavuutta.

– Pari ruotsalaista kaverusta, kreikkalaissyntyinen tanskalainen kaveri ja tanskalaissyntyinen mimmi jäi sinne sitten. Meillä meni näiden ruotsalaisten kaverusten kanssa niinkin pitkälle, että sovittiin tossa, kun jäähyväiset heille heitettiin, että he tutustuttavat meidät Helsingborgiin, joka on siinä Ruotsissa, Miikka selosti kaverusten matkavideolla.

IS tavoitti Miikan, joka kertoi parhaiden ystävysten reissun olleen railakas ja ikimuistoinen. Matka sujui mukavasti Kööpenhaminan baareissa ja ravintoloissa.

– Ekana iltana ei tehty sen kummempia, mutta tokana iltana lähdettiin vähän sinne tutkimaan, miltä se Köpis oikein näyttää. Tutustuttiin siinä yhdessä kuppilassa kreikkalaiseen kaveriin ja vietettiin lopulta koko ilta hänen ja hänen työkaveriensa kanssa.

Baarien lisäksi Miikka ja Miro tutustuivat Kööpenhaminassa sen vapaakaupunkiin Christianiaan, jossa he tapasivat kaksi ruotsalaismiestä. Pian matka jatkui osana polttariseuruetta.

– He olivat siellä polttarireissulla kahdestaan. He olivat lähteneet poikain kesken karkuun vaimojaan. Me liityttiin sitten seuraan ja oltiin se ilta heidän kanssaan. Ei oikeastaan oltu kahdestaan Miron kanssa koko reissulla, Miikka kertoo.

Miikka on pitänyt yhteyttä uusiin ystäviinsä myös reissun jälkeen ja kesällä heidän on tarkoitus tavata ruotsalaismiehet.


Mauran jääminen pois matkalta ei harmita Miikkaa. Reissu oli ikimuistoinen, vaikkei se ollutkaan aivan perinteinen Napakymppi-matka.

– Nyt jälkikäteen kun miettii, ei se ollut mikään suuri pettymys. Olemme tunteneet Miron kanssa pienestä asti ja tiesin, että reissusta hänen kanssaan tulee hyvä.

Miikka ei ole pitänyt Mauraan yhteyttä matkan jälkeen ja ennen reissuakin viestittely koski lähinnä matkaan liittyviä käytännön asioita.

– Jotenkin Maurasta hehkui se, että hän ei ollut ihan valmis siihen. Siellä kuvauksissakin hän oli koko ajan lähdössä vaan pois omaan huoneeseensa hakemaan vaatteitaan, kun sanoin, että pitäiskö ne numerotkin vaihtaa.

Miikan mukaan Maura ei päässyt matkaan työkuvioidensa vuoksi. Hän sai Napakympin tuotannolta tiedon asiasta kolme päivää ennen matkaa.

– Sekin oli vähän hassua, että meillä oli kuitenkin kolme kuukautta aikaa sopia työkuvioista. Oli jännä, että hänellä oli sitten siinä töitä. En tiedä, oliko hän edes ilmoittanut töihin, että tällainen on, Miikka pohtii.

Napakympistä Miikka ei löytänyt rakkautta eikä sitä ole löytynyt tv-ohjelman ulkopuoleltakaan.

– Jos joku mukava tulee vastaan, niin mikäs siinä. Mutta ei ole hakua päällä eikä Tinderiä löydy puhelimesta, hän sanoo.

Napakymppi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 Nelosella ja Ruudussa.