rac

Vilman ja Juuson matka Temptation Islandilla päättyi kosintaan – näin kävi, kun kamerat sammutettiin: kaiken takana lymysi musertava salaisuus

Julkaistu:

temptation island
Juuson ja Vilman toinen kerta Temptation Islandilla päättyi tunteikkaasti. Kaikki ei kuitenkaan ollut saarella, kuten alun perin piti.
Temptation Islandin viidennen tuotantokauden viimeiset iltanuotiot alkoivat torstaina, kun toisensa kohtasivat Vilma ja Juuso.

Tunteikas iltanuotio päättyi yllätykseen, kun Juuso kaivoi taskustaan sormuksen ja kosi Vilmaa. Vilma vastasi myöntävästi.
Nyt kyseisen iltanuotion tapahtumista on kulunut noin puolisen vuotta. Juuson ja Vilman sormissa kimmeltävät edelleen sormukset. Hääpäivää ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta kihlajaismatka Miamiin on jo aivan nurkan takana.

– Ollut ihan kamalaa, kun ei ole voinut puhua kihlauksesta kenellekään. Emme ole kertoneet edes vanhemmilleni. He näkevät sen sitten telkkarista, Vilma nauraa ja lisää hänen äitinsä ja molempien isoäitiensä katsoneen kaikki jaksot.


Juuso joutui heti ohjelman alusta alkaen niin naurun kuin ärsytyksen kohteeksi. Katsojat eivät ymmärtäneet miehen ylianalysointia ja sulkeutunutta käytöstä.

– Mä olin siellä saarella tosi sulkeutunut ja eristäytynyt, mutta aika eri syistä, kuin mitä ihmiset ehkä luulee, hän sanoo ja jatkaa.

– Viime vuosi oli oikeasti mun elämän rankin vuosi, eikä siis tämän ohjelman takia. Alkuvuodesta isäni sai sairaskohtauksen ja halvaantui. Hän joutuu elämään nykyään pyörätuolissa.

Juuso pitää pienen tauon.

– Sitten jouduin itse työtapaturmaan ja toisesta kädestäni lähti tunto pitkäksi aikaa. Sen jälkeen isoisäni menehtyi.

Mies mietti, kertoisiko rankasta vuodestaan muille osallistujille. Hän päätti vaieta.

– Tempparit on sellainen formaatti, missä kaikesta väännetään vitsiä. En halunnut, että isäni tai isoisäni joutuisivat niiden vitsien polttoaineeksi. Ehkä samalla myös liikaa uhriuduin siitä, hän perustelee.


Juuso ajatteli myös jo käsitelleensä vastoinkäymisensä. Hän huomasi saarella nopeasti, ettei niin ollut.

– Voi miettiä, että oliko hyvä idea mennä sinne. Monta kertaa ajattelin myös, että pitäisikö vain heittää pyyhe kehään. Mutta päätin kestää ohjelman loppuun asti.

Negatiivisten kokemusten lisäksi analysointiin taipuva Juuso alkoi huomaamattaan miettiä vielä lisää iltanuotiolla näkemiensä videoiden taustoja.

– Ruokin omalla käytökselläni niitä huonoja ajatusmalleja. Aloin pohtia ääneen, että mitä jonkin tilanteen ympärillä tapahtui ja sitä käytettiin minua vastaan. Siinä ei ollut mitään järkeä, hän myöntää.

Vilma kokee ajan saarella olleen hänelle ja Juusolle kaikessa haastavuudessaan äärimmäisen tärkeää henkisen kasvun puolesta. Hän kertoo osanneensa suhtautua Juuson käytökseen jo saarella ymmärtäväisemmin.

– Totta kai tajusin itse paljon paremmin, miksi Juuso oli niin pelokas ja ahdistunut. Katsojat eivät tietenkään tienneet sitä, vaan alkoivat haukkua Juuson käytöstä, Vilma pohtii.

– Osaan itse ottaa asioita nykyään rauhallisemmin ja rennommin. Kaikkeen ei tarvitse suhtautua niin voimakkaasti.


Juuso ja Vilma olivat viettelysten saarella jo toista kertaa. Heitä pyydettiin mukaan niin sanotusti ”varaparina”, jos joku viidennen kauden pareista jättäisi leikin kesken kauden.

– Se kolmannen kauden käytös oli ihan naurettavaa ja lapsellista.

Niin kävi jo alkumetreillä, kun Tia järkyttyi puolisonsa Jannen pettämisestä jo ensimmäisissä bileissä niin pahasti, ettei halunnut enää jatkaa ohjelmassa.

– Monet luulevat, että meille soitettiin Suomeen ja lähdimme heti ensimmäisellä lennolla kuvauksiin, mutta eihän se tietenkään niin mennyt. Saimme liput Thaimaaseen, ja lomailimme siellä. Jos tulisi tarve, niin menisimme mukaan, ja sitten tuli, Vilma selvittää.


Sosiaalisessa mediassa erityisesti Juuson tekemiset ovat puhuttaneet, naurattaneet ja suututtaneet. Kaksikkoa on maalailtu toisilleen epäsopivaksi ja heidän suhteestaan on väännetty vitsejä.

– Alkuun tein sen virheen, että katsoin, mitä minusta puhutaan. Sitten ajattelin, että f*ck that ja poistin Jodelit sun muut. Totta kai ihmiset tulevat sitten kertomaan minulle niitä juttuja esimerkiksi Instagramissa, Juuso tuumaa.

– Olen saanut kuulla, kuinka minua on haukuttu jonkun editoidun materiaalin perusteella psykopaatiksi, autistiksi. Se on todella loukkaavaa. Kaikki tuntuvat tiedostavan, kuinka materiaalia editoidaan, mutta johtopäätöksiä tehdään silti. Mutta antaa ihmisten puhua, enemmän se kertoo heistä kuin minusta, hän jatkaa.

Juuso ottaa esimerkiksi iltanuotiolla suutelemansa nenäliinan, joka rutiinina antoi hänelle turvaa.

– Se helpotti sitä ahdistusta. Tv:ssä ei näytetty, että annoin sille nenäliinalle suukon myös nukkumaan mennessä ja aamulla herätessä, mies paljastaa.

– Teit mitä, Vilma sanoo ja purskahtaa nauruun.

– Sä olet vähän sellainen rituaalien mies. Kun kuulin siitä iltanuotiolla, ajattelin, että mitä ihmettä. Mutta toisaalta se on tosi juusomainen juttu.

Vilma kertoo lukevansa viestejä ja keskusteluja mielenkiinnolla. Katsojat lähestyvät häntä myös suoraan somessa sankoin joukoin.

– Tyhjensin pari viikkoa sitten Instagramin inboxin, ja nyt se on jälleen täynnä. Se kertoo aika paljon siitä, kuinka paljon niitä viestejä tulee,.

– Esimerkiksi Facebookin naistenhuoneella on ollut tänä vuonna aika kovaa keskustelua. Mutta en osaa ottaa niitä juurikaan itseeni. En ota kommentteja enää henkilökohtaisesti, kuten vielä pari vuotta sitten otin.


Täysin samaa mieltä Juuso ja Vilma eivät edelleenkään kaikesta ole, mutta tärkeimmistä asioista on päästy yhteisymmärrykseen. Pari kokee, että kokemus saarella sai avattua keskusteluyhteyden.

– Kyllä Juuso on paljon rennompi nykyään. Olemme päässeet ymmärrykseen siitä, mikä on ok ja mikä ei, Vilma tuumaa.

– Meidän parisuhteeseen tuli särö silloin kaksi vuotta sitten Temppareissa. Sieltä jäi päälle sellainen epäluottamus ja meistä tuntui, että sen voisi korjata vain uudella reissulla. Siksi on myös tosi kiitollinen olo, että pääsimme uudestaan Temppareihin, hän jatkaa.

Juuso on asiasta samaa mieltä.

– Niin. Niissä alkuhaastatteluissa sitä väitti silloin kovasti, että mä luotan. Mutta kyllähän sen heti näki, etten mä luottanut. Sen luottamuksen korjaaminen olisi ollut ulkomaailmassa paljon vaikeampaa, ehkä jopa mahdotonta.

Tulevaisuudessa siintävät hääsuunnittelujen lisäksi perhehaaveet. Niitä kohti pari etenee rauhallisesti.

– Mä voisin vaikka myydä kaiken ja muuttaa ulkomaille asumaan, mutta Juuso on vähän eri mieltä. Tärkeintä on, että elämän suuremmat tavoitteet – kuten perheen perustaminen – ovat yhteneviä, Vilma päättää.

– 2020 olisi kiva vuosiluku, mutta ei ehkä ihan niin nopealla aikataululla jaksaisi alkaa suunnittelemaan, hän jatkaa.


Temptation Island Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin kello 21.30 Nelosella ja Ruudussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt