Mitte, 19, etsi äitiään Kadonneen jäljillä -sarjassa, mutta hän oli kuollut kaksi viikkoa sitten – näin kävi, kun kamerat sammuivat

rac

Julkaistu:

kadonneen jäljillä
Mitten etsinnät äidin löytämiseksi päättyivät suru-uutisiin. Venäjältä löytyi kuitenkin jotain yllättävää.
19-vuotias Mitte etsi tämän viikon Kadonneen jäljillä -ohjelmassa äitiään. Mitte on kasvanut Suomessa, mutta hänen juurensa ovat Pietarissa, Venäjällä. Mitten äiti antoi hänet adoptoitavaksi suoraan synnytyslaitoksella ja elämänsä viisi ensimmäistä vuotta hän vietti pietarilaisessa lastenkodissa.

Mitte ei ollut koskaan tavannut biologista äitiään tai sisaruksiaan. Hän ei myöskään tiennyt heistä juuri mitään. Tiistai-illan Kadonneen jäljellä -jaksossa Mitte päätti viimein lähteä Venäjälle etsimään sukulaisiaan ja ennen kaikkea äitiään.


Mittelle paljastui Venäjällä, että hänellä on peräti kuusi sisarusta. Iloinen tapaaminen sai kuitenkin nopeasti musertavan käänteen, kun hän sai tietää vanhempiensa kuolleen. Mitten äiti oli kuollut vakavaan sairauteen vain pari viikkoa aiemmin. Hän oli kuollessaan vain 43-vuotias. Tieto musersi Mitten.

– Tuntuu siltä, että mä myöhästyin. Ja mähän myöhästyinkin. Se olisi ollut vain ehkä kahdesta viikosta tai kuukaudesta kiinni, että olisin nähnyt äitini, hän sanoi.
Mitten matka päättyi silti iloisesti, kun hän pääsi tutustumaan sisaruksiinsa. Puoli vuotta kuvausten jälkeen Mitte on edelleen iloinen, että lähti selvittämään juuriaan. Hän kertoo pitäneensä sisaruksiin yhteyttä somen välityksellä.


Eniten hän on jutellut Olesja-siskon kanssa, jonka kanssa kielimuuri on pienin. Sisarukset ovat puhuneet, että Mitte matkaisi tapaamaan perhettään Venäjälle.

– Suunnitelmissa olisi, että menisin käymään Venäjällä. Suurin ongelma tällä hetkellä on löytää tulkki, jotta pystyn keskustelemaan kaikkien kanssa, Mitte kertoo IS:lle tiistaina.

Mitte ei koskaan ehtinyt tavata äitiään, ja ajatukset myöhästymisestä ovat edelleen kaivelleet Mitteä. Hän on puhunut niistä kumppanilleen.

– Sitä pohtii edelleen. Mutta nyt tiedän kuuluvani jonnekin, ja se tuntuu hienolta.

– Totta kai minulla on adoptioperheeni, mutta se ei ole sama asia, Mitte kertoo lisäten, ettei ole adoptioperheeseensä juurikaan tekemisissä.


Mitte odottaa erityisesti, että pääsee keskustelemaan vanhemmistaan enemmän kasvotusten.

– Se on sellainen aihe, josta ei oikein voi eikä halua puhua viestitse, hän pohtii.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt