George Clooney kuittailee, että House-tähteä Hugh Lauriea verrataan aina häneen Teho-osastossa: Säälin häntä! - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

George Clooney kuittailee, että House-tähteä Hugh Lauriea verrataan aina häneen Teho-osastossa: Säälin häntä!

Oscar-palkittu näyttelijä, ohjaaja ja YK:n rauhanlähettiläs George Clooney kertoo uudesta sarjastaan. Hänen on uutisoitu saapuvan lokakuussa Suomeen puhujaksi Nordic Business Forumiin.

Julkaistu: 15.5.2019 8:06

George Clooney tuottaa, ohjaa ja näyttelee sotasarjassa Catch-22. Hän kuittailee näyttelijäkollegoistaan Hugh Lauriesta ja Kyle Chandlerista kuvauksissa Sardiniassa.

Näyttelijätähti George Clooney, 58, saapuu haastatteluun polkupyörällä hiekkatietä pitkin Sardinian kesähelteessä. Suurin haaste uuden sarjan kuvauksissa on Clooneyn mielestä ollut paikallisen sään epävakaisuus.

– Kaikki sanoivat, että Sardiniassa ei sada kesällä, mutta nyt on kyllä satanut!

Mustaa huumoria viljelevää sarjaa Catch-22 perustuu Joseph Hellerin toiseen maailmansotaan sijoittuvaan klassikkoromaaniin Me sotasankarit (1961), josta on tehty myös elokuva 1970. Tarina kertoo hävittäjälentäjästä John Yossarianista (Christopher Abbott), joka on kyllästynyt sotaan ja mielivaltaisiin sääntöihin.

Clooney toimii sarjan tuottajana ja ohjaajana yhdessä Grant Heslovin ja Ellen Kurasin kanssa. Lisäksi hänellä on pieni sivuosa luutnantti Scheißkopfina eli suomeksi sanottuna paskapäänä.

Majuri de Coverleyna nähdään Hugh Laurie, joka on tuttu lääkärisarjasta House.

Majuri de Coverley (Hugh Laurie) ja Milo (Daniel David Stewart).

– Hugh oli halvin mahdollinen näyttelijä rooliin, joten hän sai pestin. Säälin häntä, koska häntä on vuosia verrattu hahmooni Teho-osastossa, Clooney vitsailee ennen kuin kertoo, että he tutustuivat muutama vuosi sitten elokuvan Tomorrowland kuvauksissa.

– Hänen uransa alkuajan komediat, Musta kyy ja Kyllä Jeeves hoitaa, ovat nerokkaita. Ajattelin, että hän sopisi hullun hauskaksi Dick Coverleyksi. Onnekseni hän suostui.

Teho-osaston rooli teki George Clooneysta (kolmas vas.) maailmankuulun näyttelijän.

Aluksi Clooney halusi näytellä Scheißkopfin sijaaan eversti Cathcartia.

– Se on sarjan toiseksi suurin rooli. Ymmärsin pian, että minun olisi mahdotonta paneutua siihen samalla, kun tuotan sarjan ja ohjaan sen kaksi jaksoa.

Rooliin palkattiin sarjoista Aikavaras ja Unelmien kentät tuttu Kyle Chandler.

Cathcartia näyttelee Kyle Chandler.

– Olen seurannut hänen uraansa pitkään, enkä ole nähnyt häntä aiemmin vastaavassa roolissa, joka on hullu kuin Tohtori Outolempi. Kun Kyle eläytyi ensimmäisen kerran Cathcartiksi, tiesin, että hän oli oikea valinta.

Catch-22, maanantaisin 20.5. alkaen C More & C More Series klo 23.25

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 15.–21.5. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?