Miska paljastaa Selviytyjien finaalikisan järkyttävät taustat – kaikki oli kiinni parista minuutista: paikalle hälytettiin lääkintätiimi - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Miska paljastaa Selviytyjien finaalikisan järkyttävät taustat – kaikki oli kiinni parista minuutista: paikalle hälytettiin lääkintätiimi

Julkaistu: 13.5.2019 22:00

Miska ja Wallu ottivat toisistaan mittaa hermoja raastavassa ja fyysisesti äärimmäisen kuormittavassa Selviytyjien viimeisessä kisassa. Kaksikko kamppaili myös aikaa vastaan, sillä pian kisan jälkeen alueen valtasi vaarallinen ongelma.

Selviytyjät Suomi -sarjan finaalijaksossa nähtiin poikkeuksellisen rankka taistelu, kun Miska Haakana, Kim Herold ja Wallu Valpio ottivat mittaa toisistaan kilpailun viimeisessä tehtävässä. Kolmikko taisteli kilometrin pituisella radalla kahdesta finaalipaikasta. Matkan varrella oli päättelykykyä, muistia ja fyysistä kuntoa mittaavia, haastavia tehtäviä.

Kim selvitti radan nopeasti ja lunasti ensimmäisenä finaalipaikkansa. Wallu ja Miska sen sijaan jumiutuivat radan viimeiseen tehtävään, jossa piti muistaa kuudessa arkussa olleiden eläinten lukumääriä.

Miesten välillä nähtiin raastava taisto, kun he kerta toisensa jälkeen joutuivat kahlaamaan syvässä vedessä tarkistamaan määriä muistettuaan ne väärin.

– Vika skaba kiteytti koko ohjelman. Se oli fyysisesti ihan sairaan rankka ja henkisesti vielä rankempi. Olin jossain vaiheessa varma, että kuolen sinne veteen. Tuntui, että sydän lähtee irti, Miska kertoo nyt IS:lle.

– Kun menin ensimmäistä kertaa sinne tasolle ja laitoin numerot vaakaan, olin aivan varma, että voitan kisan. Numerot menivätkin väärin ja sillä hetkellä tuntui, että maailmani musertui ja ajattelin vain, voi vi***, nyt tämä oli tässä. Lähdin takaisin aivan murtuneena, koska se oli niin rankkaa.

Epätoivo paistoi kotikatsomoihin saakka, kun Miska epäonnistui tehtävässä kerta toisensa jälkeen.

Miska kertoo, että hän ja Wallu ravasivat viimeisillä voimillaan edes takaisin lopulta yli tunnin ajan. Sillä välin nousuvesi nosti vedenpintaa noin metrin. Se toi mukanaan vaarallisen ongelman, joka paljastui, kun kilpailu päättyi.

– Se oli sellaista aluetta, että nousuveden aikaan sinne tulee vaarallisia kuutiomeduusoja, jotka sattuu ja polttaa tosi pahasti. Kun kisa lopulta päättyi, meni pari minuuttia ja koko paikka oli ihan täynnä niitä, Miska paljastaa.

Vesi nousi tehtävän aikana reippaasti, sillä oli nousuveden aika.

Selviytyjien turvallisuudesta vastaava tuotantotiimin jäsen yritti poistaa meduusoja, mutta ne ehtivät polttaa useaa henkilöä.

– Wallua pisti yksi. Hänellä ei ollut helppoa, koska ensin hän putosi kisasta ja sitten häntä poltti meduusa. Myös tuotannosta pisti muutamaa ja jopa turvallisuusmies oli ihan, että apua ja nappaili niitä sieltä pois.

Miskan mukaan oli erittäin täpärällä, että ihmiset ehtivät pois meduusojen alta.

– Kilpailu kesti kauemmin kuin kukaan osasi ajatella. Onneksi se päättyi silloin eikä hetkeäkään myöhemmin.

Tehtäväradan viimeisellä osiolla piti muistaa eläinten lukumääriä ja asettaa niitä vastaavia palikoita vaa’alle.

Rankka kisa vaati veronsa myös Miskasta. Kun hän lopulta onnistui saamaan vaa’alle oikeat eläinten lukumäärät ja ilotulite räjähti voiton merkiksi, oli hän aivan loppu. Hän oli ravannut kuumuudessa pitkään sinnitellen jaksamisensa äärirajoilla ja apuun jouduttiin hälyttämään lääkintätiimi.

– Lämpöhalvaus oli lähellä. Makasin siellä vedessä ja lääkintätiimi laittoi päälleni vettä ja yritti viilentää minua. Se oli vaikea hetki, Miska kertoo.

Rajun finaalikisan jälkeen oli edessä vielä heimoneuvosto ja tuomariston kohtaaminen. Hiillostuksen jälkeen Miska selvisi voittajaksi ja nappasi 30 000 euron voittopotin. Kun kuvaukset lopulta päättyivät, oli jo yö ja lepäämään pääsi vasta kahden jälkeen hotellilla.

– Jälkikäteen kun miettii, niin se oli paljon rankempaa kuin siellä edes tajusi. Koska olen juuri se perinteinen suomalainen, joka ei näytä välttämättä, vaikka olisi kuinka rankkaa, tajusin sen kaiken vasta myöhemmin, Miska sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?