Twin Peaks -tähti Peggy Lipton on kuollut

Julkaistu:

Suru-uutinen
Norma Jenningsiä kulttisarjassa esittänyt Lipton sairasti syöpää.
Golden Globe -palkittu yhdysvaltalaisnäyttelijä Peggy Lipton on kuollut 72-vuotiaana, uutisoi Los Angeles Times verkkosivuillaan.

Entinen malli Lipton nousi kuuluisuuteen 1960-luvun lopulla The Mod Squad -poliisisarjan myötä. Myöhemmin hän tähditti huippusuosittua Twin Peaks -sarjaa.

Näyttelijätyttäret Kidada ja Rashida Jones ilmoittivat lauantaina, että syöpää sairastanut Lipton on nukkunut pois. Hän oli syntynyt vuonna 1946 New Yorkissa.

– Hän lähti rauhallisesti tyttäret ja veljentyttäret vierellään. Olemme onnellisia jokaisesta hetkestä, jonka vietimme hänen kanssaan, tyttäret sanovat The Timesille lähettämässään tiedotteessa.

Avioiduttuaan vuonna 1974 tunnetun musiikkituottajan Quincy Jonesin kanssa Lipton jätti näyttelijän työt ja keskittyi perhe-elämään.

Vuoden 1989 avioeron myötä Lipton päätti kuitenkin palata näyttelemisen pariin ja sai Norma Jenningsin roolin 1990-luvun alun kulttisarjassa Twin Peaks.


Vuonna 2005 julkaistussa muistelmateoksessaan Breathing Out Lipton kertoi kamppailustaan julkisuuden kanssa sekä rasismista, jota hän joutui kohtaamaan aviomiehensä Jonesin kanssa.

Muistelmissa Lipton paljasti myös sen, että hänellä oli edellisenä vuonna diagnosoitu paksusuolen syöpä.

Lipton jatkoi näyttelemistä viime vuosiin asti, ja hänet nähtiin aika ajoin valkokankaalla sivurooleissa.

– Emme voi pukea tunteitamme sanoiksi juuri nyt, mutta aiomme sanoa: Peggy oli ja tulee aina olemaan majakkavalomme sekä tässä maailmassa että sen tuolla puolen. Hän tulee aina olemaan osa meitä, Liptonin tyttäret toteavat.

Rashida Jones tunnetaan muun muassa sarjoista Konttori ja Puisto-osasto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt