Legendaarisen Kettu-sarjan tähti häkeltyi kuultuaan yksityiskohdan suomalaisyleisöstä – murjaisi tyhjentävän kommentin koirastaan suorassa lähetyksessä

rac

Julkaistu:

tv-lehti 15 vuotta
Kettu-sarjan päätähti Jan-Gregor Kremp vieraili keskiviikkona Helsingissä osana Tv-lehden 15-vuotisjuhlaa. Tähti puhui rakastetusta sarjasta, roolistaan ja myös koiristaan.
Ilta-Sanomien Tv-lehti juhli keskiviikkona näyttävästi 15-vuotista taivaltaan. Lehden merkkipäivän kunniaksi Sanomatalon Mediatorilla järjestettiin kaikille avoimet juhlat, jossa nähtiin tuttuja tv-tähtiä.

Juhlien kunniavieraana toimi yli 40 vuotta esitetyn, legendaarisen Kettu-sarjan päätähti Jan-Gregor Kremp. 56-vuotias Kremp on näytellyt sarjassa vuodesta 2012 lähtien ylikomisario Richard Vossia. Samaan aikaan kun Voss nousi sarjan päähenkilöksi, pääosaa aiemmin esittänyt Walter Kreye sairastui syöpään ja joutui jättämään sarjan.

Kremp kertoi Antti Virolaisen haastattelussa Sanomatalon Mediatorilla, että hänestä on erittäin mukavaa olla Suomessa. Tähti suunnitteli vierailevansa Temppeliaukion kirkossa, uudessa Oodi-kirjastossa ja kauppahallissa. Mukana Suomessa on myös hänen vaimonsa, näyttelijä Johanna Gastdorf.
  • Voit katsoa Krempin koko haastattelun artikkelin videolta!
Kremp sai kuulla keskiviikkona, että Kettu-sarjan jokaista jaksoa seurasi viime vuonna Suomessa 600 000 katsojaa. Näyttelijä häkeltyi tiedosta täysin.

– Se on varmaan enemmän kuin Saksassa! hämmästynyt Kremp totesi ja kiitteli vuolaasti suomalaisyleisöä.

Kettu-sarjaa on esitetty Suomessa Yle TV1-kanavalla vuosia ja se on ollut koko ajan erittäin suosittu. Kremp uskoo, että vuonna 1976 alkaneen sarjan suosion salaisuus on tietty muuttumattomuus.

– Tämä on ollut televisiossa yli 40 vuotta. Se on pitkä aika ja luulen, että salaisuus on sen pysyvyys. Se on klassinen rikosformaatti ja ihmiset tietävät tasan tarkkaan, mitä saavat. Ihmiset voivat seurata rikostutkintaa askel askeleelta, näyttelijä arvioi.

– Siinä on myös vähemmän verta kuin monissa sarjoissa. Moni ei tykkää katsoa ammuskelua, liikaa verta tai tutkijoiden oman elämän kiemuroita.


Ennen rooliaan Richard Vossina Kremp teki pitkän uran teatterissa ja näytteli useimmiten pahiksia.

– Äitiparkani katseli, kun minua ammuttiin kaksikymmentä kertaa Hampurin satamassa, kun näyttelin rikollista, tähti nauraa.

Pahisten esittämisestä on ollut Krempin mukaan hyötyä myös Kettu-sarjassa.

– Jos haluat olla hyvä etsivä, sinun täytyy saada itsesi rikollisten pään sisään, näyttelijä totesi.

Kremp on roolihahmonsa suhteen tarkka. Hän kertoo vaikuttavansa käsikirjoitukseen ja puuttuvansa asioihin, jos kokee, ettei etsivä Voss pääse oikeuksiinsa. Hän sanoo suoraan, jos ei pidä jostakin ja vaatii siihen muutosta.

– Saatan sanoa, että tämä ei ole Foss, vaan se on kuin paavi puhuisi, näyttelijä täräyttää.

Näyttelijä näkee roolihahmossaan yhtäläisyyksiä itseensä. Hänen mukaansa Voss on rauhallinen, ajatteleva ja valpas. Hän kuuntelee ihmisiä ja oppii heistä sitä kautta.

– Ehkä minäkin olen rauhallinen ihminen, mutta jos hiillostat minua liikaa, minä räjähdän. Voit kysyä vaimoltani.

– Uskon, että minulla on hyvä ihmistuntemus. Näyttelijät tekevät sitä usein, tarkkailevat ihmisiä ja kuuntelevat heitä.

Rakastaa musiikkia

Vapaa-ajallaan Kremp tunnetaan muusikkona ja musiikin suurena ystävänä. Hän opiskeli musiikkia lukion jälkeen ja hänen oli määrä valmistua musiikinopettajaksi, mutta lopulta se ei ollutkaan hänen juttunsa.

– En ole säveltäjä, mutta kirjoitan pieniä lauluja ja musiikki runoihin. Teen sitä, koska nautin siitä .Soitan pianoa ja haluan, että musiikki on mukana elämässäni.

Näyttelijäpuolison lisäksi Krempin elämään kuuluu kaksi koiraa: suuri Frendit-hahmon mukaan nimetty Phoebe ja pienempi Wilma. Kremp kuvaili koiriaan IS:n suorassa lähetyksessä varsin värikkäästi.

– Hän tykkää paskoa ja pitää ääntä, Kremp murjaisi Wilma-terrieriin viitaten.

– Jos vaimoni voisi valita, koiria olisi 20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt