Kirsi, 55, matkustaa Ruotsiin löytääkseen kadonneen isänsä – kuulee heti alkumetreillä vavisuttavan uutisen, joka muuttaa koko reissun

rac

Julkaistu:

kadonneen jäljillä
Varo juonipaljastuksia! Kadonneen jäljillä -sarjassa etsitään tällä viikolla isää, jota helsinkiläinen Kirsi ei ole koskaan tavannut.
Tiistai-illan Kadonneen jäljillä -sajran jaksossa helsinkiläinen Kirsi, 55, etsii kadonnutta isäänsä. Kirsillä ei ole muistikuvia toisesta vanhemmastaan, sillä isä muutti Ruotsiin hänen ollessaan vasta vauva. Äitinsä muutama vuosi sitten menettänyt Kirsi haluaa nyt löytää isänsä ja tutustua mieheen, josta on nähnyt vain valokuvan.

Etsintäpartio lähtee länsinaapuriin kadonneen jäljille. Tutkimukset aloitetaan Tukholman verotoimistosta, jossa on tiedot kaikista Ruotsissa asuvista henkilöistä. Kirsi ja juontaja Ellen Jokikunnas ovat toiveikkaita, että verovirkailija pystyisi kertomaan edes jotain Kirsin isästä.

Veroviraston virkailijalla on tietoja, mutta ei sellaisia, joita etsijät haluaisivat kuulla.

– Isälläsi on ruotsalainen sosiaaliturvatunnus, joten löydän hänet tiedoistamme. Minun on kuitenkin ikäväkseni kerrottava, että hän ei ole enää elossa, virkailija sanoo Kirsille.


Kirsi katsoo virkailijaa epäuskoisesti.

– Oletko varma? Ellen kysyy naiselta.

– Kyllä, olen, virkailija vastaa.

Pian selviää, että Kirsin isä on kuollut jo vuonna 2010.

– Olin mä jollain tavalla varautunut siihen, että isä voisi olla kuollut, mutta tietysti mä toivoin, että hän ei olisi kuollut… Mutta… nyt mua alkaa itkettää, Kirsi sanoo kyyneleet silmissään.

– Mä oon silleen vähän yllättynyt niistä uutisista, koska mä olin ihan varma, että mä olisin saanut tietää siitä, että hän olisi kuollut. Suomessa ainakin toimitetaan perunkirjoitus, kun ihminen kuolee ja niistä sitten kaikki lehtolapset löytyy viimeistään. Olisi ollut todella mukava hänet tavata, kun tämmöiseen prosessiin tuli nyt lähdettyä. Harmi, Kirsi sanoo.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20.