Game of Thrones -näyttelijän raju tilitys Dr. Philille: julkisuudella oli hirvittävät seuraukset – lukittautui neljän seinän sisälle ja halusi kuolla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Game of Thrones -näyttelijän raju tilitys Dr. Philille: julkisuudella oli hirvittävät seuraukset – lukittautui neljän seinän sisälle ja halusi kuolla

Game of Thronesissa Sansa Starkia esittävä Sophie Turner on kokenut julkisuuden nurjan puolen jo hyvin nuorena.

Julkisuus on usein myös taakka. Näyttelijä Sophie Turner sai tuntea sen nahoissaan.

18.4.2019 16:55

Näyttelijä Sophie Turner on esittänyt Sansa Starkia Game of Thrones -hittisarjassa vuodesta 2011. Teini-ikäisestä Turnerista tuli hetkessä tähti sarjan ansiosta.

Nyt 23-vuotias Turner kertoo Dr. Philin haastattelussa julkisuuden olleen hänelle nuorempana äärimmäisen raskasta. Turner kertoo kärsineensä mielenterveysongelmista ja harkinneen itsemurhaa.

– Mietin nuorempana itsemurhaa paljon. En tiedä miksi. Ehkä se oudosti kiehtoi minua, mutta kyllä, mietin itsemurhaa. En olisi kuitenkaan voinut tehdä sitä. En ainakaan usko, Turner sanoo.

Sophie Turner näyttelee Game of Thronesissa Sansa Starkia.

Turner kuvailee Dr. Philille lukeneensa nuorempana sosiaalisessa mediassa fanien kommentteja, joissa hänestä ei aina kirjoitettu kovinkaan imartelevaan sävyyn. Kommenteissa haukuttiin Turnerin ulkonäköä ja näyttelijäntaitoja. Hän kuvailee nettikirjoittelun ajaneen hänet syvään masennukseen.

– Uskoin joka sanan. Että olin huono näyttelijä tai että olen lihava. Uskoin sen. Menin puvustamoon ja kiristin rooliasuni korsettia. Minusta tuli hyvin epävarma, Turner sanoo.

Lopulta epävarmuus ja itsetunto-ongelmat ajautuivat siihen pisteeseen, että Turner lukittautui neljän seinän sisälle kotiinsa. Hän sanoo tunteneensa olevansa aivan eri tilanteessa kuin lapsuudenystävänsä, jotka jatkoivat opintojaan yliopistossa. Turner sen sijaan oli valinnut koulutuksen sijasta uran.

– Minulla ei ollut motivaatiota mennä ulos tai tehdä mitään. Ei edes parhaimpien ystävieni kanssa. En halunnut nähdä heitä, lähteä heidän kanssaan ravintolaan.

– Minä vain itkin ja itkin pukiessani vaatteita päälle. Minusta tuntui, etten pysty tähän, en voi mennä ulos. En halua tehdä mitään, Turner muistelee.

Näyttelijä sanoo kärsivänsä masennuksesta edelleen, mutta nyt hän käy terapiassa ja on saanut sairauden hoitoon lääkityksen.

– Olen sairastanut masennusta nyt viiden tai kuuden vuoden ajan. Minulle suurin haaste on päästä ylös sängystä ja ulos kotoa. Suurin haaste on oppia rakastamaan itseään, Turner samnoo.

Mitä Dr. Philin kuvauksissa todella tapahtuu?

Dr. Phil on paitsi äärimmäisen suosittu tv-kasvo, myös hyvin kiistelty hahmo. Vuonna 2017 julkaistun raportin mukaan miehen ohjelma kätki taakseen hurjia yksityiskohtia. Raportissa useat ohjelman vieraat väittivät, että heille tarjottiin päihteitä ja heidän riippuvuuttaan tuettiin ”paremman show’n vuoksi”.

Selviytyjät-ohjelman voittonsa jälkeen vuosia alkoholiongelmista kärsinyt Todd Herzog antoi raportin väitteille kasvot. Herzog vieraili Dr. Phil -ohjelmassa ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Dr. Phil on tv-uransa aikana ollut useiden kohujen keskellä. Julkisuudessa on kiistelty onko tv-psykologilla edes oikeaa psykologin tutkintoa.

Haastattelussa Herzog kertoi löytäneensä kuvauspaikan pukuhuoneestaan pullon vodkaa, jota vakavan alkoholiongelman kanssa kamppaileva saapunut mies ei voinut vastustaa.

– Tulin studiolle selvänä. Olin kivuissani sen takia, mutta olin selvänä. Sitten he vievät minut pukuhuoneeseeni ja siellä oli kaksi litraa vodkaa. Ollessani yksin valvomatta huoneessa, join koko pullollisen, mies avaa tapahtumia.

Herzog väitti myös, että hänelle annettiin Xanax-lääkettä, jota käytetään muun muassa ahdistuneisuuden ja masennuksen hoitoon. Seuraavaksi hän joutui sanojensa mukaan suoraan lähetykseen Dr. Philin tentattavaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?