Eronnut Krista Siegfrids pohtii elämäänsä viime syksynä kuvatussa tv-ohjelmassa: ”Se on vaikeaa miehelleni”

Julkaistu:

Uutuussarja
Hiljattain erostaan ilmoittanut Krista Siegfrids tapaa Lapin erämaassa ruotsalaisartisti Lotta Engbergin. Krista puhuu parisuhteen ja töiden ristipaineesta.
Päivä elämässä, maanantaisin 15.4. alkaen Teema & Fem klo 20.30.

Uudessa Päivä elämässä -ohjelman (2019) avausjaksossa nähdään, kuinka toisilleen entuudestaan tuntemattomat artistit Krista Siegfrids ja Lotta Engberg keskustelevat elämästään keskellä Lapin tuntureita.

He vaeltavat huskyjen kanssa Kiilopään huipulle, kalastavat ja vähän myös laulavat keskellä karua erämaata.

Kahden artistin kohtaaminen ilman häiriötekijöitä saa heidät myös avautumaan elämästään poikkeuksellisen avoimesti. Heidän seuranaan ei ole kuin kameramies, joka taltioi kaksikon keskusteluja tunturin huipulla.


Muutama viikko sitten avioerostaan ilmoittanut Krista pohtii Lapin luonnon keskellä elämäänsä, uraansa ja avioliittoaan.

Krista avioitui pitkäaikaisen avomiehensä Janne Grönroosin kanssa Kaskisissa syksyllä 2017, mutta he erosivat ystävinä maaliskuussa 2019.

Viime syksynä kuvatussa jaksossa Krista myöntää, että työt artistina, juontajana ja esiintyjänä vievät suurimman osan hänen ajastaan.

– Rakastan työtäni! Olen niin innokas ja utelias, että saatan tehdä töitä jopa maanisesti ympäri vuorokauden. Se on vaikeaa miehelleni, joka kärsii siitä, että paneudun töihin 110-prosenttisesti. Aikani ei riitä mihinkään muuhun, Krista kertoo jaksossa.

– Olen hyvin nälkäinen töiden suhteen, ja yritän löytää perheen ja työn välisen tasapainon. Mutta se on välillä hankalaa.


33-vuotias Krista kertoo töiden olevan hänelle liikkeellepaneva voima.

Ruotsin tunnetuimpiin euroviisulaulajiin lukeutuva Lotta Engberg, 56, puolestaan kertoo löytäneensä oman voimansa itsestään ja perheestään, ja hän kertoo perheen olevan hänelle se tärkein asia tänä päivänä.

Krista kuuntelee tarkoin ja pohtii samalla omaa elämäänsä.

– Olen ajatellut perheen perustamisesta, että se tarkoittaisi sitä, että olisin pois töistä ja hoitaisin kotona lasta. Onko sen jälkeen vaikea palata työelämään? Se hirvittää, Krista pohtii.

Hän kertoo lukeneensa lehdistä julkisuuden henkilöistä, jotka ovat kertoneet paluun työelämään olleen vaikeaa lasten saamisen jälkeen.

Lotta puolestaan sanoo, että hänen osaltaan uran ja lasten yhdistäminen on sujunut hyvin.

Artistin urasta on ollut Lotalle myös hyötyä henkilökohtaisessa elämässä: kun yksityiselämässä on ollut rankkaa, yleisön eteen menemisellä on ollut parantava vaikutus.


Kaksikko pohtii työnsä yhteyttä myös omaan minäkuvaan.

– Ammattimme on vähän keinotekoinen ja pinnallinen. Pitäisi löytää jotain maanläheistä ja omat juurensa, Lotta sanoo tunturimaisemia katsellessaan.

Hän itse viihtyy nykyään erityisen hyvin luonnossa ja kokee sen varsin meditatiiviseksi.

Krista kertoo huomanneensa, että hän sekoittaa usein itsensä ja artistiminänsä, ja se käy raskaaksi, jos koko ajan pitää suorittaa jotain.

– Se on ollut ongelmani. Näen itseni vain suoritusteni kautta. Mutta olen yrittänyt opetella siitä eroon.

Lapin maisemissa kaksikko pystyy unohtamaan työt ja nauttimaan hiljaisuudesta ja maisemista.

Krista ja Lotta tekevät päivän aikana myös yhteisen kappaleen, joka kertoo luonnon tärkeydestä.

He esittävät biisinsä paikalliselle kalastajalle Ville Kaipaiselle iltanuotiolla, kun kolmikko palaa kalastusreissulta läheiseltä joelta.


Krista on innoissaan saadessaan tehdä laulun yhden esikuvansa kanssa.

Engberg edusti Ruotsia euroviisuissa Belgiassa 1987 laululla Boogaloo. Hänen Melodifestivalen-voittokappaleensa oli nimeltään Fyra Bugg & en Coca Cola, mutta nimi vaihdettiin Boogalooksi, jotta ei suosittaisi mitään yritystä. Kappaleesta keskustellaan ohjelmassa.

Kuten kaksikko jaksossa toteaakin, Krista kulkee Lotan jalanjäljissä. Lotta on Ruotsissa suosittu musikaalitähti, joka osaa tanssia, laulaa ja juontaa. Hän juonsi monta vuotta suosittua yhteislauluohjelmaa Lotta på Liseberg.

Melodifestivaleniin niin ikään 2016 osallistunut Krista puolestaan edusti Suomea vuoden 2013 euroviisuissa kappaleella Marry Me , ja Kristan esikoisalbumi Ding Dong! julkaistiin samana vuonna.


Jo vuonna 2008 Ruotsin Idolsiin osallistuneen Kristan läpimurto tapahtui syksyllä 2011 The Voice of Finlandin ensimmäisellä kaudella, josta hän jäi mieleen räväköillä asuillaan ja positiivisella energiallaan.

Sittemmin Kaskisista kotoisin oleva, ruotsia äidinkielenään puhuva Krista on näytellyt musikaaleissa ja tuomaroinut The Voice Kids -ohjelmaa. Näkyvin rooli hänellä on nykyään UMK:n juontajana.

Krista on myös lähdössä toukokuussa euroviisuihin Israelin Tel Aviviin raportoimaan Ylelle tapahtumista paikan päältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt