Game of Thronesin viimeisellä kaudella moni kuolee – Jon Nietoksen näyttelijä: ”Sarjan loppu sai minut itkemään”

Suursarja Game of Thronesin viimeinen kausi alkaa maanantaina 15.4. Sarjan luojat eivät ilmoittaneet ennakkoon näyttelijöille, kenen tarina on tullut tiensä päähän.

Seitsemännellä kaudella Jon Snow (Kit Harington) teki tuttavuutta Daenerys Targaryeniin ja tämän lohikäärmeisiin.

10.4.2019 11:05

Televisiohistorian suurimman tuotannon Game of Thronesin viimeisen kauden juonikäänteitä varjellaan tarkkaan – eikä kukaan lipsauta niitä vahingossakaan.

Toinen sarjan luojista, David Benioff, yrittää valottaa ympäripyöreästi, mitä George R. R. Martinin fantasiakirjasarjaan perustuvassa tarinassa tulee tapahtumaan.

– Kun aloimme suunnitella aisaparini Daniel Weissin kanssa viimeistä kautta, George ei ollut vielä kirjoittanut kirjasarjaansa loppuun, mutta puhuimme hänen kanssaan siitä, mihin suuntaan tarina menee. Ennen sarja seurasi kirjan tapahtumia tarkasti, mutta kuudennesta kaudesta lähtien olemme luoneet omat yllätyksemme, Benioff sanoo.

Häntä ja Weissia kutsutaan kuoleman kellojen soittajiksi. Jompikumpi heistä pirauttaa näyttelijälle, jonka hahmon elinkaari on saamassa julman lopun. Viesti oli selvä, kun Sean Beanin esittämä hahmo, Talvivaaran lordi Ned Stark eliminoitiin ensimmäisen kauden lopussa: kukaan ei ole turvassa.

Nyt, viimeisellä eli kahdeksannella kaudella, kamppailu Rautavaltaistuimesta on verinen: on vain kaksi vaihtoehtoa – voitto tai kuolema. Sarjan luojat luopuivat puhelinsoitoista.

– Tällä kaudella niin moni kuolee, että päätimme odottaa siihen asti, että näyttelijät ovat lukeneet käsikirjoituksen ja tietävät, mistä on kyse, David Benioff selittää.

Kit Harington on Jon Nietos.

Jon Nietoksen näyttelijä Kit Harington on kohdannut sarjassa jo kerran verisen kuoleman. Hänen esittämänsä Jon Nietos puukotettiin hengiltä viidennen kauden lopussa. Hän oli silloin Yövartion komentaja. Melisandre-papitar herätti hänet kuolleista seuraavalla kaudella, ja myöhemmin Nietos valtasi Talvivaaran takaisin Starkin perheelle.

Harington on kuvannut viimeiset viikot kohtauksiaan öisin, ja se on vaikuttanut hänen kuntoonsa. Miehellä on flunssa.

– Yleensä olen vahva, mutta nyt kroppani antoi periksi. Varsinkin fyysiset taistelukohtaukset ovat raskaita, sillä ne saatetaan kuvata viidestä eri kuvakulmasta, ja jokainen kohtaus on tehtävä uskottavasti. Lisäksi ylläni on reilut kaksikymmentä kiloa vaatteita, ja kävelen tuolla mudassa korkokengillä, Harington sanoo ja pudistelee naureskellen päätään.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Jon Nietos (Kit Harington).

Vaikka väsymys painaa, ei yksi tämän hetken parhaiten palkatuista näyttelijöistä halua valittaa. Edellisellä kaudella Nietos teki enemmän kuin sinunkaupat entisen vihollisensa, Emilia Clarken esittämän Daenerys Targaryenin kanssa.

Nietoksen ja Targaryenin jäinen alku muuttui intohimon paloksi ja yhdeksi uudeksi sukurutsaustarinaksi valtapelissä, jossa kaikki on mahdollista. Tosin Nietos ei tiedä, että hänen isänsä ei olekaan Ned Stark vaan Rhaegar Targaryen, ja Daenerys on hänen tätinsä.

– Olemme hyviä ystäviä, ja Emilia tuntee myös vaimoni. Intiimit kohtaukset tuntuivat oudoilta, Harington kertoo.

Hän suhtautuu suursarjan lopetukseen tunteellisesti.

– Olen kyyninen englantilaismies, mutta sarjan loppu sai minut itkemään. Luimme sen läpi tässä samassa huoneessa, ja juonikäänteet tulivat minulle yllätyksenä.

Game of Thrones, maanantaina 15.4. alkaen, HBO Nordic & C More sekä C More First ja C More Series

Lue koko haastattelu uudesta IS Tv-lehdestä. Lehti on myynnissä 10.–16.4. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?