Michael Jacksonin kohudokumentista paljastui omituisia yksityiskohtia – asiantuntijan epäilykset heräsivät: ”Ei ole mahdollista”

rac

Julkaistu:

dokumentti
Kirjailija Mike Smallcombe väittää Leaving Neverland -dokumentissa esitetyissä vuosiluvuissa olevan jotain hämärää.
Yle esittää maailmalla kohua herättäneen Leaving Neverland -dokumentin tänään tiistaina. Michael Jacksonin ja hänen pienten lapsifaniensa suhteesta kertovassa dokumentissa Jacksonia syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Dokumentissa ääneen pääsevät Wade Robson ja James Safechuck, jotka ystävystyivät poptähden kanssa ollessaan vain pikkulapsia.

Miesten mukaan Jackson käytti heitä hyväksi vuosien ajan.

Jacksonin perikunta on kiistänyt jyrkästi dokumentin väitteet. Dokumentti on jakanut mielipiteitä ja useat Jacksonin lähipiiriin kuuluneet ihmiset ovat puolustaneet tähteä julkisuudessa.
Julkisuudessa on myös kyseenalaistettu Robsonin ja Safechuckin kertomuksia, sillä etenkin Robson on aikaisemmin kiistänyt Jacksonin hyväksikäyttäneen häntä.


Jacksonista elämäkerran tehnyt Mike Smallcombe kertoo Mirror-lehden haastattelussa kiinnittäneensä dokumentissa huomiota muutamiin yksityiskohtiin, jotka ovat ristiriidassa Robsonin ja Safechuckin väitteiden kanssa.

Leaving Neverland -dokumentissa James Safechuck kuvailee yksityiskohtaisesti, kuinka Jackson käytti häntä hyväksi Neverland-tilallaan. Safechuck kertoo dokumentissa eri huoneista, joissa hyväksikäyttö hänen mukaansa tapahtui.

Miksi vuodet eivät täsmää?

9-vuotiaana Jacksonin Pepsi-mainoksen kuvauksissa tavannut Safechuck kertoo dokumentissa hyväksikäytön alkaneen vuonna 1988 ja kestäneen vuoteen 1992 asti.

Kirjailija Mike Smallcombe kertoo Mirrorille olevansa Safechuckin kertomuksesta ihmeissään, sillä hänen mukaansa osa Safechuckin kuvailemista paikoista Neverlandissa eivät olleet vielä edes olemassa vuosina 1988-1992.

Dokumentissa Safechuck sanoo Jacksonin hyväksikäyttäneen häntä tilan juna-asemalla olevassa huoneessa. Smallcomben mukaan juna-asema kuitenkin rakennettiin vasta 1994. Kirjailija pohtii Mirrorin haastattelussa, miksi Safechuckin kertomus tapahtumahetkestä poikkeaa hänen tiedoistaan.

– Neverlandin juna-aseman rakentaminen alkoi vuonna 1993 ja se avattiin osittain vasta 1994. James Safechuck oli tuolloin 16-vuotias. Ei ole mahdollista, että häntä hyväksikäytettiin juna-asemalla, sillä sitä ei ollut edes olemassa siihen aikaan. Siinä on kahden vuoden heitto, Smallcombe ihmettelee.
Jacksonin uraan ja elämään perehtynyt kirjailija sanoo, että Jackson vietti vuonna 1993 harvoin aikaa Neverland-tilallaan, sillä tähti oli maailmankiertueella. Vuonna 1994 poptähti puolestaan asui Trump Towerissa ja levytti HIStory-albumiaan.

– Jackson palasi Neverlandille vasta vuoden 1995 alussa, eli kolme vuotta sen jälkeen kun hyväksikäyttö Safechuckin mukaan loppui.

Jäikö poika Neverlandiin Jacksonin kanssa?

Smallcombe sanoo Mirrorille huomanneensa myös toisen oudon yksityiskohdan dokumentissa. Leaving Neverlandissa Wade Robson sanoo perheensä jättäneen hänet viideksi päiväksi Jacksonin luo Neverlandiin. Muu Robsonin perhe lähti hänen sanojensa mukaan retkelle Grand Canyonille.


Smallcombe sanoo lukeneensa kuitenkin oikeuden asiakirjoista, ettei Wade Robson ollut Jacksonin kanssa kahdestaan viittä päivää, vaan perheensä mukana autoreissulla.

Wade Robsonin Joy-äiti oli todistajana oikeudessa vuonna 1993, kun Michael Jacksonia syytettiin 13-vuotiaan Jordan Chandlerin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuolloin sekä Wade Robson, että hänen äitinsä kiistivät Jacksonin hyväksikäyttäneen Wadea.

– Äidillä ei ole mitään syytä valehdella tästä. Joy Robson todisti oikeudessa, että koko perhe matkusti Grand Canyonille. Siinä ei ole mitään mainintaa, että Wade olisi jäänyt kahden Michaelin kanssa Neverlandille.

Docventures erikoislähetys: Leaving Neverland Yle TV2:ssa ja Areenassa 2.4. klo 20 alkaen.