Oletko välkympi kuin alakoulun opettajat? Näissä Haluatko miljonääriksi? -kysymyksissä he joutuivat turvautumaan oljenkorsiin

rac

Julkaistu:

haluatko miljonääriksi?
Muun muassa kirjallisuuteen, maantieteeseen ja politiikkaan liittyvät kysymykset olivat alakoulun opettajille haastavia.
Haluatko miljonääriksi? -sarjan lauantain jaksossa Jaajo Linnonmaata vastapäätä istuu illan aikana kaksi alakoulun opettajaa. Pelaamassa ovat ensimmäisen luokan opettaja Sanna Asikainen ja neljännen luokan opettaja Miika Ryynänen.

Jännitys ottaa niskalenkin molemmista heti ja pelaajat joutuvat turvautumaan useamman kerran oljenkorsiin.

Sanna käytti jo edellisen viikon jaksossa oljenkorren maantietoaiheisessa kysymyksessä, jossa kysyttiin, minkä pääkaupungin läpi virtaa Liffey-joki?

– Mitäs me nyt tehtäis? Pitää toivoa, että loput kysymyksistä on helpompia, Sanna huokasi.

Seuraavan kerran hän kaipasi apua urheilukysymyksessä.

– Missä maassa F1-kuljettaja Daniel Ricciardo on syntynyt? Jaajo kysyy.

Vaihtoehtoina olivat Australia, Italia, Espanja ja Saksa.

– Tekisi mieli vastata Australia, mutta uskallanko mä? Sanna pohtii.


Kulttuurikysymyksessä, kuka on päähenkilö klassikkoromaanissa Sieppari Ruispellossa eli The Catcher in the Rye, apuja tarvitaan jälleen.

Myöhemmin pelaajan paikalle pääsee neljännen luokan opettaja Miika Ryynänen. Hän jäätyy kysymykseen, missä kaupungissa järjestettiin kaksipäiväinen liike-elämän konferenssi Nordic Business Forum syyskuussa 2018?

– Muistatko Nordic Business Forumin? Jaajo kysyy.

– Mun tekis mieli vastata Helsinki, mutta mulla ei ole varma olo tästä, Miika tuskailee.


Lisää hikeä otsalle puskee politiikkakysymys.

– Kuka heistä on toiminut pisimpään Suomen pääministerinä? Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki, Kalevi Sorsa vai Mauno Koivisto? Jaajo kysyy.

– Kaksi pystyn karsimaan… Jäätteenmäen kausi jäi aika lyhyeksi, Matti Vanhanen oli jonkin aikaa, mutta ei ihan pitkäaikaisempia, Miika hakee ennen kuin tarttuu oljenkorteen.

Myös neljännen luokan opettaja tarvitsee apuja kulttuurikysymyksessä. Kuka on kirjoittanut kuuluisan näytelmän Nummisuutarit?

– Käydääs noita vaihtoehtoja läpi. Tuttuja nimiä? Jaajo avaa.

Vaihtoehtoina ovat Sakari Topelius, Mikael Agricola, Aleksis Kivi ja Eino Leino. Yksi kuulostaa Miikasta sopivalta, mutta hän ei silti ole varma.

– Siellä on Aleksis Kivi. Sekin olisi ihan hyvä vaihtoehto… Tulee häneltä ensimmäisenä mieleen Seitsemän veljestä, Miika pohtii, mutta ei lähde vastaamaan ilman apuja.

Haluatko miljonääriksi? lauantaisin Nelosella ja Ruudussa klo 20!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt