ESS: Ohjaaja paljasti, mistä M/S Romantic –sarjan halva-vitsissä on kyse

Julkaistu:

Halva
Tänään maistetaan Halvan maukasta... halvaa.
Kaikki M/S Romantic -suosikkisarjan katsoneet tunnistavat risteilyisäntä Jocken (Hannu-Pekka Björkman) äänen:

– Tervetuloa! Välkommen! Halvamaistiaiset kannella seitsemän.

Jockella on kuitenkin ongelma: joku on tilannut laivalle ison kasan väärää halvaa ja tätähän mies ei sulata. Hän pitää pitkän monologin oikean halvan hyvistä puolista läksyttäen samalla laivan nuorta työntekijää.

Mutta mikä ihmeen halva? Käydäänpäs läpi.

Halvalla viitataan usein makeisiin leivonnaisiin, jotka ovat suosittuja Balkanin, Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian seuduilla. Halva valmistetaan seesamitahnasta, tahinista.

Sitten on myös suomalainen karkkitalo Halva, jonka suosituin makeistuote on lakritsi. Halvan nimi tulee sen ensimmäisestä tuotteesta, joka oli tietenkin halva.


Etelä-Suomen Sanomat päätti kysyä M/S Romanticin ohjaajalta ja toiselta käsikirjoittajalta Jani Volaselta, mikä tämä halvajuttu oikein oli? Miksi Jockella on pakkomielle siihen?

– Olen itse suuri halvan ystävä ja omat kantani halvan eri laatueroista ovat vähintään yhtä intohimoiset kuin Jockellakin. Poikkeuksena se, että itselläni ei ole mitään Halva-yhtiön halvaa vastaan. Siinä vain yhdistyi luonnollisella, ja itseäni naurattavalla tavalla halva-sanan liiallinen hokeminen yhden lauseen aikana, Jani Volanen toteaa lehdelle.

– Parempaa kuin karkki, Jockekin kehaisee sarjassa.

Halvalla tehtyä huumoria? Ei missään tapauksessa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt