Sydämen asialla -sarjan Ginan esittäjä muisteli hyvää ystäväänsä Greengrassin näyttelijää: ”Kaikki pelkäsivät häntä”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Sydämen asialla -sarjan baarimikko Ginaa näytellyt Tricia Penrose paljastaa kylän kelmiä Greengrassia esittäneestä Bill Maynardista tuntemattomamman puolen: perfektionismin.
Yle näyttää parhaillaan uusintoina sympaattisen brittisarjan Sydämen asialla (Heartbeat) kaikki 18 tuotantokautta TV1:llä (arkisin klo 10.00) ja Yle Areenassa. Vuosina 1992–2009 kuvattu sarja on Ylen kaikkien aikojen toivotuimpia sarjoja.

Yorkshiren idyllisiin nummimaisemiin sijoittuva draamasarja kertoo 1960-luvun Aidensfieldin kylästä ja läheisen pikkukaupungin Ashlfordlyn poliisiasemasta.

Kylän Aidensfield Arms -pubiin saapuu sarjan toisella kaudella nuori ja seksikäs liverpoolilainen baarimikko Georgina ”Gina” Ward, jota esitti Tricia Penrose. Hänestä tuli pian suomalaiskatsojien suosikki.

Nykyään julkisuuden valokeilasta kadonnut Penrose antoi Sydämen asialla -ohjelmaan liittyvän haastattelun Leicester Mercury -lehdelle viime vuonna, kun hänen kollegansa, Aidensfieldin kelmiä Claude Jeremiah Greengrassia näytellyt Bill Maynard kuoli 89-vuotiaana.


Niin ikään suosikiksi nousseen Greengrassin hahmo kirjoitettiin ulos sarjasta Maynardin sairauden vuoksi 2000.

Penrosesta ja Maynardista tuli vuosien työkaveruuden aikana hyvin läheiset ystävät.

– En voi käsittää sitä, Tricia Penrose kuvaili Leicester Mercury -lehden haastattelussa tuntemuksiaan Bill Maynardin kuolemasta.

– Hän oli yksi parhaista ystävistäni. Hänellä oli tapana soittaa minulle joka päivä.

Penrose paljastaa, että Maynard oli melkoinen perfektionisti ammatissaan.

 

Näyttelijät olivat paniikissa, sillä olimme jo meikissä ja voihkimme, että hyvä jumala, joudumme opettelemaan ihan uudet vuorosanat.

– Hän saapui aamuisin ja alkoi vaatia muutoksia käsikirjoitukseen. Hän oli sitä mieltä, ettei Greengrass sanoisi näin tai noin. Näyttelijät olivat paniikissa, sillä olimme jo meikissä ja voihkimme, että hyvä jumala, joudumme opettelemaan ihan uudet vuorosanat.

Penrose sanoo, että Maynard oli tiukka ammattilainen ja tiesi tarkkaan, mitä halusi.

– Kaikki pelkäsivät häntä, myös ohjaajat, sillä hän todella tunsi hahmonsa.


Greengrass oli myös yksi sarjan kiistellyimpiä henkilöhahmoja: nuhjuinen omaneduntavoittelija oli ainoa, jolle paikalliset konstaapelit eivät voineet mitään.

Sympaattisen sarjan idea on siinä, että hyvä lopulta voittaa lähes aina, sillä pikkukonnat ja rötöstelijät päätyvät sarjassa telkien taa katumaan – Greengrassia lukuun ottamatta. Greengrass pyörittääkin poliiseja menen tullen jäämättä koskaan kiinni, ja poliisiaseman väki on hänen kanssaan helisemässä.

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 20.–26.3. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.


Artikkelia päivitetty 20.3. klo 16.59. Korjattu Bill Maynardin sairauksia koskevat kohdat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt