Kun Tuttu Jutun ensimmäinen jakso esitettiin tv:ssä 1992, Ylellä kävi karmea moka – juontajat heräsivät seuraavana iltapäivänä puhelinsoittoon - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Kun Tuttu Jutun ensimmäinen jakso esitettiin tv:ssä 1992, Ylellä kävi karmea moka – juontajat heräsivät seuraavana iltapäivänä puhelinsoittoon

Tuttu Juttu Show’n alku ei ollut aivan ruusuinen.

Julkaistu: 12.3.2019 6:57

Tuttu Juttu Show’n aloitus meni niin mönkään, että juontajakaksikko ehti jo korkata kossun murheeseen. Lopulta ohjelmasta tuli jättimenestys, jossa vierailivat presidenttiehdokkaatkin.

Maanantaina uutisoitiin, että legendaarinen parisuhdevisailuohjelma Tuttu Juttu Show tekee paluun. Ohjelmaa juontaa alkuperäisestä duosta tuttu Timo Koivusalo. Joel Hallikaista sen sijaan ei nähdä uusissa jaksoissa.

Kymmenen vuoden aikana Tuttu Juttu Show’ssa ehti kisata yhteensä 1 572 vierasta taviksista presidentinvaaliehdokkaisiin ja urheilijalegendoihin.

Monet eivät muista, kuinka aikanaan TV2:lla alkanut Tuttu Juttu käynnistyi hieman onnettomien tähtien alla. Ohjelman ensimmäisessä jaksossa oli tarkoitus selvittää pelin sääntöjä. Vahingossa pyörimään laitettiin kuitenkin toinen jakso, jossa säännöistä ei mainittu mitään.

Tuttu Jutun juontajakaksikko ohjelman alkamisvuonna 1992.

Tekijät arvelivat, ettei kukaan tajuasi ohjelmasta tuon taivaallista ja katsojat häipyisivät kanavalta viidessä minuutissa.

– Halusin vaipua maanrakoon. En ollut kuullutkaan, että televisiossa voidaan lähettää väärä nauha. Miten sellaista voi sattua juuri meidän kohdallemme, Koivusalo muisteli ohjelman loputtua vuonna 2002.

Timo Koivusalo ja Joel Hallikainen vuonna 2000.

Joel Hallikainen ja Timo Koivusalo olivat varautuneet juhlimaan sivistyneesti unelmansa täyttymystä. Kaksikko päätyi vetämään kossua murheeseensa.

– Kun iltapäivällä heräilimme, tuottaja Jouko Konttinen soitti, että katsojia oli 890 000. Silloin alkoi juhlinta uudelleen, Koivusalo jatkoi.

Nyt ohjelman juontajaksi palaava Koivusalo kertoo odottavansa uusia käänteitä innolla. Muistoja on valtavasti, mutta ensimmäisenä miehelle tulee mieleen jakso, jossa presidentinvaalien ehdokkaat Martti Ahtisaari ja Elisabeth Rehn puolisoineen kisasivat. Vastaavaa ei oltu nähty tv:ssä koskaan aiemmin ja media seurasi ohjelman käänteitä tiukasti.

– Studiossa oli lähes maaginen tunnelma, Koivusalo muistelee.

Melkein kaksi miljoonaa katsojaa kerännyt jakso sai jopa politiikan tutkijat vakuuttuneiksi siitä, että Ahtisaaren vankka tuntemus puolisostaan tv:ssä kippasi vaa’an hänen hyödykseen presidentinvaaleissa vuonna 1994.

  • Voit katsoa presidenttiehdokkaiden visailua ohjelmassa alla!

Hauskin muisto taas kulminoituu Koivusalon nopealla pohdinnalla Ville Virtasen ja hänen ex-vaimonsa Eija Vilppaan keskeiseen kuittailuun ohjelman alkuvuosina.

– Ville Virtaselta kysyttiin, onko hänen silloisella puolisollaan Eijalla jotain salaista piirrettä, jota yleisö ei tunne. Ville vastasi, että se on kova piereskelemään, Koivusalo muistelee huvittuneena.

– Siellä lentelivät kuulokkeet studiossa, kun Eija kuuli vastauksesta, Koivusalo jatkaa.

  • Voit katsoa katkelman kyseisestä jaksosta alla!

Koivusalo kertoo palaavansa ohjelman pariin erityisesti siksi, että parisuhteet ja niiden sisällöt ovat aina ajankohtaisia.

– Eivät ne ole mihinkään muuttuneet. Ehkä sosiaalinen media on hieman tuonut uusia kuvioita, mutta kyllä samalla lailla voidaan kysyä, että kuka määrää kaapin paikan. Ja kysytäänkin, hän heittää.

Ohjelma on hänen mielestään myös hyväntahtoinen ja positiivinen, ei mitenkään tunkeileva.

– Kaikki saavat kertoa suhteistaan juuri niin paljon kuin he itse haluavat.

Eija Vilpas ja Ville Virtanen vuonna 1991.

Martti Ahtisaaren ja Elisabeth Rehnin visailu puolisoineen keräsi ruutujen ääreen 1,8 miljoonaa suomalaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?