Leppävirtalaiset Nita ja Harri lähtevät uutuussarjassa ”vieraisiin” – parinvaihdolle asetettu yksi selkeä sääntö: ”Se raja menee siinä!”

rac

Julkaistu:

Uudessa kotimaisessa tosi-tv-sarjassa neljä pariskuntaa vaihtaa viikoksi puolisoa testatakseen, onko oma parisuhde pelastettavissa tai pelastamisen arvoinen.
Pelastuuko parisuhde sillä, että muuttaa viikoksi vieraan kumppanin kanssa yhteen? Tätä kokeillaan uudessa Vieraissa-tosi-tv-ohjelmassa, jossa neljä suomalaista paria vaihtaa puolisoa.

Psykoterapeutit Heidi Valasti ja Kalle Partanen ovat valinneet, ketkä kaksi pariskuntaa vaihtaa keskenään puolisoita. Äärimmäisen kokeen avulla parit selvittävät, auttaako uusi koepuoliso löytämään itsestä ja parisuhteesta uusia puolia.

Ohjelma perustuu Seven Year Switch -formaattiin, jota on esitetty mm. Australiassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Haasteeseen tarttuvat viisi vuotta yhdessä olleet espoolaiset Henry ja Kati. Heidän lapsiperhearkensa on täynnä kommunikaatio-ongelmia ja tilanteet kärjistyvät usein riidoiksi.


Kuopiolaisilla Riikalla ja Timolla on kaksi lasta ja koira. Suhteesta puuttuu kahdenkeskinen aika.

– 15 vuodessa kerkiää toiseenkin ihmiseen tympääntyä ihan kunnolla, ja tulee tietysti ajatuksia, olisiko helpompi olla sitten erillään, Riikka miettii aloitusjaksossa.


Espoolaisten Nikon ja Tiinan suhde eteni vauhdilla. Ensimmäinen vuoden aikana mentiin naimisiin ja pian syntyi lapsi. Sitten alkoivat ongelmat.

Rakkaus autourheiluun yhdistää Nitaa ja Harria. Leppävirralla asuva pariskunta ei aio nukkua tulevassa kokeessa uuden kumppanin kanssa samassa sängyssä.

– Mä varmaan jättäisin sen, jos se tekis jotain. Vanhoissa suhteissa on petetty, niin se raja menee siinä. Kyl se Harri tietääkin, jos se menee oikeasti hölmöilemään jotain, se on ero sitten, Nita myöntää ohjelmassa.


Asiantuntijat ovat ”mätsänneet” uusiksi pareiksi ”vitsiniekka”-Harrin ja ”huolehtija”-Riikan. Timo ”teini” ja Nita ”jäärä” lähtevät puolestaan etsimään yhdessä pysähtymistä. Yhteen muuttavat nykyisessä suhteessa vetäytyjiksi jääneet Niko ja Kati sekä ylivastuulliset Henry ja Tiina.

Viikon aikana kokeelliseen parisuhteeseen osallistujat eivät saa olla yhteydessä omaan puolisoon. Luvassa on erilaisia tehtäviä sekä keskustelua uuden parin ja asiantuntijoiden kanssa.


Hyvää sarjassa on se, että osallistujat eivät ole parikymppisiä, ja kaikki parit ovat olleet yhdessä vuosia. Haluaisinkin uskoa, ettei kukaan ole lähtenyt kevyin perustein tämänkaltaiseen ohjelmaan.

Se puolestaan tuntuu hassulta, että uuden partnerin kanssa eletään yhdessä vain viikko. Nähtäväksi jää, tarjoaako viikon koe sellaiset puitteet, että suhde voi todella pelastua.

Vieraissa ma 11.3. alkaen Liv:llä klo 20.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt