Maailmantähti Samuel L. Jackson hinkuu kutsua Suomeen – haluaisi syödä karhua vartaassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Maailmantähti Samuel L. Jackson hinkuu kutsua Suomeen – haluaisi syödä karhua vartaassa

Julkaistu: 6.3.2019 8:44

Yli 120 elokuvan Samuel L. Jackson sanoo tekevänsä leffoja, koska rakastaa työtään. – En ole koskaan ajatellut tekeväni mitään muuta. Ei minulla ole varasuunnitelmaa, Samuel L. Jackson sanoo Rita ja Leffatähdet -ohjelmassa.

Joulukuussa 70-vuotisjuhliaan newyorkilaisravintola Ciprianissa 500 ihmisen voimin juhlinut näyttelijä Samuel L. Jackson sanoo heti, että toivoo voivansa näytellä vielä kasikymppisenäkin. Juhlatkin olivat kuulemma kivat ja tuottaja-ohjaaja, Star Wars -leffojen George Lucas piti puheen, koska Samuel on näytellyt hänen leffoissaan. Stevie Wonder lauloi synttärilaulun.

Pirskeet pidettiin New Yorkissa, koska Samuelin vaimo LaTanya Richardson näyttelee parhaillaan Broadway-produktiossa To Kill a Mockingbird. Myös New Yorkissa asunnon omistava pari on ollut aviossa 38 vuotta!

– Kutsukaa minut Suomeen, Markus, Markus, Samuel L. Jackson sanoo viitaten ystäväänsä tuottaja Markus Seliniin ja tarraa käsistäni kiinni molemmilla käsillään.

  • Voit katsoa koko Samuel L. Jacksonin ja Brien Larsonin haastattelut ISTV Rita ja Leffatähdet -ohjelmasta yllä.

Istumme lontoolaishotellin haastatteluhuoneessa. Jackson on ajallaan, mistä hän on kuuluisa. Mies on tähti, mutta vaatimaton ja toiset huomioiva. Hänen kropassaan ei ole grammaakaan liikaa ja siitä hän kiittää hyviä elämäntapojaan.

Kun muistutan häntä Hollywood Reporter -lehden artikkelista, jossa kerrotaan hänen leffojen tuottaneen 13 miljardia dollaria, yli 120 elokuvan mies naurahtaa.

– Rakastan viihdyttää. Tämä on työtäni.

Uusimmassa elokuvassaan, Anna Bodenin ja Ryan Fleckin ohjaamassa Captain Marvelissa, Jackson palaa Nick Furyn rooliin ja seikkailun tapahtumat ajoittuvat aiemmin näkemättömälle ajanjaksolle Marvelin elokuvauniversumissa.

Tarina kertoo Carol Danversista (Brie Larson) ja siitä, miten hänestä tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista, Captain Marvel. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Marvelilla on pääosasankarina nainen.

– Hän on vahva ja menestynyt nainen ja tässä tuodaan esiin naisvoimaa. Olen tehnyt Brien kanssa aiemminkin töitä ja hän on ihana ystävä, Jackson hehkuttaa.

Suurin osa Jacksonin tuomista rahoista on tullut Marvelin elokuvista. Jackson teki aikoinaan yhdeksän elokuvan sopimuksen Marvelin kanssa ja 6. maaliskuuta ensi-iltaan tuleva Captain Marvel on Jacksonin viimeinen Marvel-elokuva.

– Maalari maalaa, kirjoittaja kirjoittaa ja minä näyttelen, hän kuittaa ja toivoo pääsevänsä Suomeen syömään karhua liekitetyssä vartaassa.

Captain Marvel Suomen ensi-illassa 6.maaliskuuta.

Brie Larson ja Samuel L. Jackson Oscar-gaalassa helmikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?