Tiesitkö? Leonardo DiCaprio sai potkut ensimmäisestä roolistaan rettelöinnin vuoksi – myöhemmin Robert De Niro bongasi nuoren lahjakkuuden

Julkaistu:

Elokuvan legenda
Leonardo DiCaprio aloitti näyttelemisen jo 5-vuotiaana. Lauantaina tv:ssä voi nähdä hänen Oscar-palkitun roolinsa elokuvassa The Revenant.
The Revenant, lauantaina 2.3. Sub klo 21.00

Näyttelijälegenda Robert De Niro oli paikalla, kun 1993 valmistuneen draaman Tämän pojan elämä pääosaan etsittiin nuorta esittäjää.

– Pidän tuosta vaaleahiuksisesta. Hän on aika hyvä, De Niron kerrotaan maininneen Leonardo DiCaprion koekuvausnauhan kohdalla.


Sanat ratkaisivat sen, että DiCaprio valittiin rooliin 400 hakijan joukosta. Hän esitti elokuvassa poikaa, joka sai tuta De Niron näyttelemän isäpuolen väkivaltaisuuden.

Myöhemmin DiCapriosta kasvoi elokuvatähti, -tuottaja ja ympäristöaktivisti, joka on vapaa-ajallaan saanut julkisuutta luksuselämästään ja usein vaihtuvista tyttöystävistä.

Käännekohta oli silti vuosi 1993.

– Olin tenava, joka oli tehnyt vain tv:tä ja mainoksia. En tiennyt, milloin olisi parasta pitää turpa kiinni, DiCaprio muisteli Deadline-sivuston haastattelussa vuonna 2016.


Levottoman nuoren taidot huomattiin. Rooli kehitysvammaisena Arniena draamassa Gilbert Grape (1993) toi hänelle Oscar-ehdokkuuden sekä maineen lahjakkuutena.

 

Kun juontaja sanoi, että on satuhetki, huusin kurkku suorana, että jeee! Sain potkut. Taisin ansaita ne.

Harva tiesi tuolloin, että kaikkien aikojen ensimmäisistä kuvauksista DiCaprio oli saanut potkut rettelöinnin vuoksi – ollessaan 5-vuotias. Hän oli 1979 päässyt esikoululaisille suunnatun Romper Room -sarjan kuvauksiin velipuolensa kanssa.

– Muistan juosseeni kohti kameraa, katsoneeni suoraan siihen ja läimäisseeni sitä. Heidän oli pakko rauhoitella minua monia kertoja, DiCaprio muisteli Deadlinelle.

– Kun juontaja sanoi, että on satuhetki, huusin kurkku suorana, että jeee! Sain potkut. Taisin ansaita ne.

Työt kameran edessä jatkuivat ensin mainoksissa, sitten teini-iässä Lassie-koiran seikkailuista tehdyn uuden sarjan kahdessa jaksossa.

Saippuasarjassakin nuori teininäyttelijä nähtiin: Santa Barbara työllisti yhden jakson verran.

Sitä seurasi yhteen kauteen jäänyt perhesarja Parenthood (1990) sekä elokuvaroolit kauhukomediassa Nakertajien paluu (1991) ja eroottisia sävyjä sisältäneessä jännärissä Himon vallassa (1992) – jälkimmäisessä Drew Barrymoren rinnalla.


Isoa tähteyttä DiCaprio sai maistaa ensimmäisen kerran 1991, kun hän esitti Growing Pains -draamasarjassa söpöä Lukea. Se tutustutti hänet teinityttöjen fanilaumoihin.

Se oli vasta alkua sekä uralle että tähteydelle. Tämän pojan elämää tehdessä hän oppi muutakin kuin repliikkinsä.

– Sain paljon tukea ohjaaja Michael Caton Jonesilta, koska olin villi lapsi. Puhelias ja röyhkeä.

– Luultavasti siksi sainkin roolin.

1990-luvulla DiCapriosta tuli maailmanlaajuinen teini-idoli, etenkin elokuvien William Shakespearen Romeo ja Julia (1996) ja Titanic (1997) ansiosta.


Siitä lähtien DiCaprio on ollut suurten Hollywood-elokuvien tähti. Hän on ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Gilpert Grape (1993), Lentäjä (2004), Blood Diamond – veritimantti (2006) ja The Wolf of Wall Street (2013).


Oscar-voitto osui kohdalle elokuvasta The Revenant (2015), joka esitetään lauantaina Subilla klo 21.00.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt