H-P Björkmania luultiin sarjan kuvauksissa risteilyisännäksi: ”En kertonut olevani näyttelijä, vaan opastin kysyjiä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

H-P Björkmania luultiin sarjan kuvauksissa risteilyisännäksi: ”En kertonut olevani näyttelijä, vaan opastin kysyjiä”

Hannu-Pekka Björkman näyttelee risteilyisäntää uudessa M/S Romantic -sarjassa, joka on musta komedia yhdestä ruotsinristeilystä.

H-P Björkman näyttelee tiukkapipoista risteilyisäntää M/S Romantic -sarjassa.­

24.2.2019 9:02

M/S Romantic, sunnuntaisin 24.2. alkaen TV1 klo 21.05

Jani Volasen ja Tommi Korpelan käsikirjoittama neliosainen M/S Romantic sijoittuu Helsingin ja Tukholman väliselle risteilylle. Aluksella kuuden seurueen polut kohtaavat yhden illan, yön ja aamun aikana.

Yksi Volasen ohjaaman minisarjan henkilöistä on Hannu-Pekka Björkmanin näyttelemä risteilyisäntä, jonka tunnistaa neilikasta rinnassa. Hän rakastaa sääntöjä ja on ylpeä ammatistaan, mutta jumittaa risteilyjen kulta-ajassa.

– Risteilyisäntä on karrikoitu hahmo, joten se ei ehkä ihan vastaa todellisuutta, mutta ei sen tarvitsekaan, koska tämä on komediaa, Hannu-Pekka Björkman kertoo.

Huumoria ja draamaa yhdistävän sarjan roolihenkilöillä kaikki mahdollinen menee pieleen. Sitten vielä tapahtuu onnettomuus.

– Jani ja Tommi ovat kauhean hyviä käsikirjoittajia. Tätä sarjaa he olivat kirjoittaneet monta vuotta. Luettuani käsiksen tiesin, että sarjasta tulee hauskalla tavalla outo, kuten yleensä heidän huumorinsa onkin.

Hääjuhlassa kaikki epäonnistuu – toisin kuin ruotsinkielisellä hääparilla.­

Osa kuvauksista tehtiin ravintoloissa, mutta pääosin kuvaukset järjestettiin Helsingin ja Tukholman välillä risteilyaluksella viime keväänä.

– Minulla oli oikeastaan koko ajan risteilyisännän vaatetus päällä, joten turistit kyselivät, missä eri paikat ovat. En kertonut olevani näyttelijä, vaan opastin kysyjiä, koska olin oppinut laivan tilat parin risteilyn jälkeen. Toisinaan vein perille asti.

H-P Björkman oppi kuvauksissa laivan reitit niin hyvin, että opasti turisteja kuvausten ohessa.­

Hannu-Pekka kertoo itse käyneensä viime vuosina risteilyillä ainoastaan töiden takia.

– Kun lapset olivat pieniä, heidän kanssaan risteiltiin enemmänkin.

– 18-vuotiaana järjestin ensimmäistä – ja viimeistä – kertaa risteilyn itselleni ja ystävälleni. Unohdin varata hytin ja varasin väärän päivän paluupäiväksi. Lopulta sain vaihdettua lankapuhelimella päivän oikeaksi, mutta sitten myöhästyimme laivasta. Jäimme rahattomina Tukholmaan, H-P nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?