”Se oli ihan hulluutta” – Uusi Muumilaakso-sarja oli jättisatsaus, joka kannatti: liput myytiin heti loppuun New Yorkissa

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Muumilaakso-animaatiosarja on kansainvälinen suursatsaus, joka käsittelee tunnetaitoja monisyisten hahmojen kautta. Rakastettujen hahmojen ääninä kuullaan suomalaisia ja kansainvälisiä huippunäyttelijöitä.
Taianomainen koko perheen Muumilaakso-animaatiosarja alkaa TV2-kanavalla. Kansanväliseen levitykseen tehty suomalais-brittiläinen tuotanto on uusi versio Tove ja Lars Janssonin alkuperäisistä tarinoista.

Tekijöille oli tärkeää esitellä monipuolisesti suomalaista osaamista, mutta mukaan haluttiin myös kansainvälisiä animaation huippuosaajia.

Animaatiosarjan ensimmäinen, 13-osainen kausi nähdään ensimmäisenä Suomessa. Lisäksi sarja on myyty tähän mennessä muun muassa Kiinaan, Japaniin ja Englantiin. Sarja on jo herättänyt suurta kiinnostusta.

– Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä koko maailmassa, tuottaja Marika Makaroff kertoo.

Suomalaisista ääninäyttelijöistä Muumipeikkona on Joonas Nordman, Muumimammana Satu Silvo, Muumipappana Ville Haapasalo, Niiskuneitinä Alina Tomnikov, Nuuskamuikkusena Olavi Uusivirta, Nipsuna Markku Haussila ja Pikku Myynä Kiti Kokkonen.

Englanninkielisessä versiossa ääninäyttelijöinä toimivat muun muassa Rosamund Pike ja Oscar-palkittu Kate Winslet. Myös ruotsinkielinen versio on tehty, ja sitä esitetään Teema & Femin puolella.


Muumilaakso-animaatiosarjan luova johtaja ja vastaava tuottaja Makaroff kertoo, että suursatsaus sai alkunsa viisi vuotta sitten. Makaroff keksi idean, joka johti lopulta valtavaan tutkimus- ja kehitystyöhön.

– Pelkästään sarjan kehitystyöhön meni miljoona euroa ja yksi vuosi. Budjetti oli järjetön, ja se oli ihan hulluutta. Ainoa mahdollisuus saada sarjalle rahoitusta oli se, ettei tämä ole pelkästään lastensarja, vaan draamasarja. Siksi se esitetään prime timessa, Makaroff sanoo.

Hän kertoo uuden animaatiosarjan valtavasta syntyprosessista myös TV2-kanavalla nähtävässä Matkalla muumilaaksoon -dokumentissa (Ma 25.2. TV2 klo 20.25).

Sarjan kehityksessä on käytetty innovatiivista tekniikkaa, jossa maalaukselliset elementit yhdistyvät 3D-animaatiohahmoihin. Ensimmäisellä kaudella on mukana peräti 48 eri 3D-hahmoa ja 80 eri lokaatiota.


Muumihahmot ovat herättäneet jo kansainvälisen kiinnostuksen jopa Yhdysvalloissa.

– Muumilaakso-sarja on valittu New York International Children’s Film Festivalien parhaimpien elokuvien sarjaan, vaikka se ei ole elokuva. Filmifestivaali halusi sarjan siitä huolimatta näytöksiin, ja liput myytiin heti loppuun. Jenkeissä on nyt kiva pöhinä muumien ympärillä, vaikka muumit eivät ole siellä entuudestaan tv:n kautta tuttuja, Makaroff kertoo.

Sarjan ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja Steve Box on Oscar-palkittu ohjaaja, joka tunnetaan muun muassa Wallace & Gromit: Kanin kirous -animaatioelokuvan ohjaajana. Käsikirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä tuottaja John Woolley ovat muun muassa tunnetun Late Lammas -animaatiosarjan takana.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 20.–26.2. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voita lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt