Frozen 2 -elokuvasta julkaistiin kotoisan näköinen traileri – hittielokuvan tekijät kävivät aiemmin tutkimusmatkalla Suomen Lapissa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Frozen 2 -elokuvasta julkaistiin kotoisan näköinen traileri – hittielokuvan tekijät kävivät aiemmin tutkimusmatkalla Suomen Lapissa

Jääkuningatar Elsasta ja prinsessa Annasta kertova Frozen-elokuva on hurmannut niin lapset kuin aikuisetkin ympäri maailman. Elokuvan jatko-osan ensimmäinen traileri on nyt julki.

14.2.2019 14:54

Vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Frozen-elokuva on kaikkien aikojen menestynein Disney-animaatio.

Elokuvan jatko-osan virallinen traileri on nyt julkaistu. Frozen 2 -elokuva tulee ensi-iltaan loppuvuodesta 2019.

Trailerin perusteella jatko-osassa seikkailevat tutut hahmot, siskokset Elsa ja Anna sekä lumiukko Olaf ja heidän ystävänsä Kristoff Sven-poronsa kanssa.

Trailerin alussa Elsa nähdään synkällä rannalla yrittämässä pääsyä pois sieltä.

Tämän jälkeen alkaa pohjoismaalaisia kiinnostava osa: ruskan värjäämää koivumetsää ja lumivuoria. Suomesta vuoria ei löydy, mutta entäpä jos asiaa tarkastellaan saamelaisten näkökulmasta? Saamenmaa eli saamelaisten kotiseutualue ulottuu Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän alueelle.

Ruska ja lumihuippuiset vuoret hallitsevat Frozen 2 -elokuvan traileria.

Helsingin Sanomat kertoi syyskuussa 2016, että Disneyn lähetystö kävi tiedonkeruumatkalla Norjan ja Suomen Lapissa. Lähetystöön kuuluivat elokuvan ohjaajat Chris Buck ja Jennifer Lee.

Suomessa Frozen-tiimi vieraili saamelaismuseo Siidassa ja sen yhteydessä Inarissa olevassa luontokeskuksessa.

Trailerin lopussa taustalla soi saamelaistyyppinen perinnemusiikki. Nähtäväksi jää, onko itse elokuvassa lisää viittauksia Saamenmaahan. Pariminuuttinen traileri ei elokuvan juonesta kovin paljoa vielä paljasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?