Kova laki -tähti menetti äitinsä, 50-luvun seksisymbolin auto-onnettomuudessa: ”Tragedian jälkeen voi olla onnellinen”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Mariska Hargitay on näytellyt seksuaalirikoksia tutkivaa Olivia Bensonia jo 20 vuotta Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjassa. Tähden molemmat vanhemmat olivat myös Hollywood-näyttelijöitä.
– Tiedän, että kauhean tragedian jälkeen voi olla onnellinen. Tiedän sen, koska olen elänyt sen, Mariska Hargitay, 55, toteaa.


Tragedialla Hargitay viittaa auto-onnettomuuteen, jossa hänen äitinsä, näyttelijär ja 1950-luvun seksisymboli Jayne Mansfield menehtyi 34-vuotiaana. Oli pienestä kiinni, ettei myös tyttären elämä päättynyt samassa öisessä rysäyksessä.

Jayne Mansfield teki useita elokuvia, mutta ennen kaikkea hän tuli kuuluisaksi tiimalasivartalostaan ja värikkäistä elämänkäänteistään. Hän oli aikansa toinen kohukaunotar Marilyn Monroen rinnalla – ja kahden blondin välillä oli armoton kilpailuasetelma.

Mansfieldin elämä päättyi myöhään yöllä 29. kesäkuuta 1967. Parikymppinen kuljettaja kiidätti Mansfieldin seuruetta kohti New Orleansia, kunnes ylinopeutta ajanut auto törmäsi mutkaiselle tielle pysähtyneen traktorin perävaunuun. Etupenkillä istuneet kuljettaja, Mansfield ja hänen tuolloinen miesystävänsä, asianajaja Sam Brody menehtyivät välittömästi.

Kolmen vuoden ikäinen Mariska nukkui onnettomuuden tapahtuessa takapenkillä kahden veljensä Miklósin ja Zoltánin kanssa. Lapset selvisivät pienillä fyysisillä vammoilla. Arpi otsassa muistuttaa Mariskaa edelleen onnettomuudesta.


Mariskan isä, näyttelijä ja vuoden 1955 Mr. Universe Miklós (Mickey) Hargitay päätyi tragedian jälkeen kasvattamaan sisarukset.

Näyttävien vanhempien ulkoiset avut perinyt Mariska Hargitay kruunattiin Miss Beverly Hillsiksi 1982. Samana vuonna hän aloitti teatteriopinnot UCLA:ssa. Missikisat saivat jäädä, samoin koulu, sillä näyttämö kutsui.

Televisiosta tuli väylä kohti suuria rooleja. Vuonna 1999 tuottaja Dick Wolf palkkasi Hargitayn uuden Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjan päärooliin. Hargitaysta on tullut yksi television parhaiten palkatuista naisnäyttelijöistä.


New Yorkin poliisivoimissa toimiva erikoisyksikkö tutkii seksuaalirikoksia, ja Olivia Benson on sarjan edetessä ylennyt rikostutkijasta yksikkönsä päälliköksi. TV5 ja Frii esittävät rikossarjaa useita kertoja viikossa.

– Tämä on unelmaroolini. Se istuu kuin hansikas, Hargitay kuvailee.

– Olivian vahvuus yhdistettynä hänen haavoittuvaisuuteensa on jotakin, mihin pystyn samaistumaan. Olivialla on pakkomielle oikeuden saavuttamiseksi.

Lue koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 13.–19.2. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt