TV & elokuvat

Legendaarinen iskelmätähti Eila Pienimäki täyttää 80 vuotta – kuuden vuosikymmenen ajan laulanut nainen avautui Ylellä, miksi ei voisi koskaan lopettaa

Julkaistu:

Iskelmätähti Eila Pienimäki juhlii 60 vuotta kestänyttä uraansa. Yleisön reaktiot lämmittävät edelleen naisen sydäntä kaikkein eniten.
Iskelmätähti ja viihdetaiteilija Eila Pienimäki, 79, istahti sunnuntai-iltana Arto Nybergin haastateltavaksi. Useita iskelmälaulukilpailuja voittaneen ja Yhdysvalloissakin asuneen Pienimäen mittava ura musiikin parissa on kestänyt jo 60 vuoden ajan.

Laulu-uran jälkeen ahkera ja kunnianhimoinen Pienimäki on suorittanut myös taidetutkinnon Yhdysvalloissa vuonna 1980. Hän on myös yhden lapsen äiti.

Iskelmätähden 60 vuotta kestäneen uran kunniaksi järjestetään taiteilijajuhlakonsertti 24.2. Jämijärvellä.

– En ole koskaan luvannut lopettaa. Musiikki antaa minulle edelleen niin paljon, Pienimäki kertoi keskusteluohjelmassa.


Moni muistaa naisen vuoden 1959 läpimurtohitistään Vanhan veräjän luona. Pienimäki oli vain 20-vuotias nuori nainen, kun Toivo Kärjen säveltämä hitti julkaistiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rakkaus musiikkiin syttyi jo varhain. Pienimäki muistelee olleensa vain parivuotias, kun hän jo ensimmäisen kerran lauloi. Perhekin oli suuri: Pienimäellä oli kahdeksan sisarusta.

– Isä ja äiti antoivat meille musiikin lahjan. Jokainen meistä lauloi tai soitti. Olimme musiikkia täynnä koko ajan, Pienimäki kertoi.


Pienimäki kertoi menettäneensä vanhempansa 50-luvulla ja turvautuneensa sen jälkeen Toivo Kärjen tukeen.

– Hän oli minun adoptioisäni. Kirjoitin Toivolle, että olen aivan repaleinen, enkä voi tulla mihinkään. Hän sanoi, että tule Helsinkiin, ja minä teen kaikkeni, että pääset eteenpäin, Pienimäki muistelee.

Kärjen avulla Pienimäki pääsi myös vuoden 1960 hittielokuvaan Pekka ja pätkä neekereinä, jossa hän esiintyi iskelmäsolistina.

– Toivo usein soitti minulle ja sanoi, että tule studiolle, minä opetan sinulle äkkiä laulun, Pienimäki kertoi

Kirkasääninen Pienimäki muistelee takavuosikymmeninä laulaneensa studiossa kappaleita joidenkin elokuvanäyttelijöiden puolesta. Elokuvassa näyttelijät esittivät laulavansa Pienimäen äänellä.

– Lauloin monen näyttelijän äänenä, Pienimäki kertoi hämmästyneelle Arto Nybergille.

Suosion huippuvuodet ja mittava ura takaavat sen, että ihmiset tunnistavat iskelmätähden edelleen.

– Juuri viimeksi, kun olin aviomieheni Jorma Kuukkulan kanssa laivaristeilyllä, tuli yksi nainen kyynelsilmin kehumaan minua. Miten voisin lopettaa urani, Pienimäki sanoi.Ensi viikon maanantaina nainen saavuttaa merkittävän virstanpylvään ja juhlii 80-vuotissyntymäpäiviään. Edelleen vuosikymmenten jälkeenkin laulajan sydäntä lämmittää eniten yleisön reaktiot.

– Se on parasta minullekin. Se, että ollaan lämmöllä läsnä, hän kuvaili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt