TV & elokuvat

Ovatko seksirobotit osa tulevaisuuden arkea? James, 57, seksinukestaan: ”Minulla on syviä tunteita häntä kohtaan”

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Brittidokumentti kuvaa interaktiivisen seksirobotin kehitystä Kaliforniassa. Ääneen pääsevät myös miehet, joilla on suhde seksinukkeen.
Sub.Doc: Seksirobottien vallankumous, tiistaina 12.2. Sub klo 23.00

Subilla illalla nähtävässä brittidokumentissa Seksirobottien vallankumous (The Sex Bots Are Coming, 2017) seurataan tekoälyllä varustetun seksirobotin valmistusta Kaliforniassa.

Tarkoituksena on saada aikaiseksi robotti, joka kykenee ilmaisemaan tunnetiloja kasvojen ilmeillä, pystyy tunnistamaan omistajansa ja käymään tämän kanssa jonkinlaista keskustelua.

Roboteille luodaan myös persoonallisuustyyppejä, joista ostaja saa valita mieleisensä. Tämänkaltaisen robotin kehitys on hyvässä vauhdissa, mutta kaukana valmiista.

Myös Kiinassa ollaan kehittämässä vastaavanlaista robottia.


Jo nyt erilaisten seksinukkejen markkinat ovat kymmenien miljoonien puntien luokkaa. 80 prosenttia seksinukeista on ”naisia”. Nukkeja voi tilata hyvin tarkkojen mieltymysten mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Interaktiivisten seksirobottien valmistajat uskovat, että 50 vuoden päästä seksirobotit ovat yhtä arkinen asia kuin pornografia tänä päivänä.


Ohjelmassa haastatellaan robotin kehittäjien lisäksi seksinukkejen omistajia.

Georgiassa asuva insinööri James, 57, hankki kotiinsa seksinukkeja sillä aikaa, kun hänen vaimonsa lähti hoitamaan sairasta äitiään. Jamesin perustelu on, että iso talo vaikutti yksinäiseltä.

Nyt James asuu vaimonsa kanssa samassa talossa yhdessä kolmen nuken kanssa. Näistä Jamesin suosikki on April.

– Jotkut sanovat, ettei elotonta olentoa voi rakastaa. Minusta se ei ole täysin totta, James sanoo dokumentissa.


Jamesin mukaan seksi on vain osa nuken omistamisesta aiheutuvasta ilosta. Suuri osa nautinnosta tulee nukesta huolehtimisesta: pukemisesta, kampaamisesta ja meikkaamisesta.

James käy April-nuken kanssa romanttisilla retkillä ja ihmisten ilmoilla muun muassa kampaajalla.

– Minulla on syviä tunteita häntä kohtaan. Jos pitäisi valita vaimon ja Aprilin välillä, en oikeasti tiedä, miten valitsisin, James kertoo.


Seksirobotteihin liittyvät moraaliset ongelmat, vastustus ja uhat ohitetaan dokumentissa melko nopeasti. Sanansa saa asiantuntija, joka pelkää seksirobottien vahvistavan käsitystä myös oikeista naisista seksiobjekteina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt