Matti Nykäsen kunniaksi esitetään tv:ssä kolme ohjelmaa – mukana koskettava yhteishaastattelu Vieno-äidin kanssa

rac

Julkaistu:

matti nykänen 1963-2019
55-vuotiaana kuollutta mäkikotkaa muistetaan televisiossa kolmen ohjelman voimin. Kaksi ohjelmista nähdään jo maanantai-iltana.
Edesmenneen mäkihyppylegendan Matti Nykäsen kuolema on koskettanut tänään suomalaisia. Mäkikotkan poismenon johdosta osanottojaan ovat esittäneet niin IS:n lukijat kuin julkisuuden henkilötkin.

Myös televisiokanavat tekevät kunniaa mäkihyppylegendalle tekemällä muutoksia illan ohjelmistoon. Maanantai-iltana nähdään tv:ssä uusintana kaksi ohjelmaa, joissa Nykänen on ollut mukana: Yökylässä Maria Veitola ja Harkimot-jakso, johon Nykänen osallistui Vieno-äitinsä kanssa.

Myös Matti-elokuva (2006) on katsottavissa kuukausimaksua vastaan kahdessa netti-tv-palvelussa, C Moressa ja Elisa Viihde Aitiossa.


MTV3-kanava esittää tänään kello 21 Yökylässä Maria Veitola -sarjan jakson, jossa Maria Veitola vierailee Matti Nykäsen luona. Paikalla piti alunperin esittää Stadi vs. Lande -ohjelman uusinta.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Maria yökyläilee Joutsenossa Matti Nykäsen luona. Saunan lämmityksen lomassa puhutaan rakkaudesta, ystävyydestä ja menneisyydestä. Maria ja Matin vaimo Pia vierailevat Pian äidin luona. Matti opettaa Marialle myös mäkihypyn saloja.

Jakso on kuvattu vuonna 2016.


TV5 kunnioittaa vastikään menehtyneen mäkihyppylegendan muistoa esittämällä tänään klo 20.00 Harkimot-keskusteluohjelman haastattelun vuodelta 2017. Hjallis ja Joel Harkimon vieraina nähtiin tuolloin harvinaisessa yhteishaastattelussa Matti ja hänen äitinsä Vieno Nykänen.

Matti ja Vieno puhuvat ohjelmassa muun muassa keskinäisistä väleistään sekä siitä, miten Matin alkoholinhuuruiset vuodet vaikuttivat äitiin. Äidin huoli pojasta oli aika ajoin raastava, mutta kaikesta huolimatta äidinrakkaus kantoi vaikeidenkin vuosien yli. Vieno kertoo muistuttaneensa Mattia monta kertaa siitä, että kodin ovet ovat aina auki. Myös Matti kiitteli vanhempiaan vankkumattomasta tuesta.


Nelonen kunnioittaa Matti Nykäsen muistoa esittämällä tänään maanantaina ja lauantaina 9.1. kello 20 Supertähdet-ohjelmastaan jakson, jossa vietetään Nykäsen päivää.

Teemu Selänteen luotsaamassa ohjelmassa oli mukana joukko suomalaisia tähtiurheilijoita. Matti Nykänen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa Selänteen soittaneen hänelle ja pyytäneen häntä osallistumaan ohjelmaan.

– Teemu on mun mielestä maailman kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija. En voi käsittää, että miten ihmeessä hän pystyi vielä yli nelikymppisenäkin pelaamaan huipulla. Jääkiekko on kuitenkin tosi kilpailtu laji, ja se vaatii pelaajilta erittäin paljon. Teemun täytyy olla tosi kova luonne, Nykänen intoili kuvausten alkamisesta vuoden 2017 alussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt