Pokka pitää -sarjan rakastettua Richard Bucketia näytellyt Clive Swift on kuollut

Julkaistu:

Rakastetun brittisarjan Richard Bucketina tunnettu näyttelijä kuoli 82-vuotiaana.
Suomessakin rakastetun Pokka Pitää -brittisarjan näyttelijä Clive Swift, 82, on kuollut.

Swift kuoli kotonaan lyhytaikaisen sairauden seurauksena, perheensä ympäröimänä. Asian vahvistaa näyttelijän edustaja.


Swift teki yli 40-vuotisen uran näyttelijänä. Hänen viimeisin roolinsa nähtiin Felix Hopena, Midsomerin murhissa vuonna 2017.

Swift syntyi Liverpoolissa ja opiskeli Cambridgen yliopistossa. Vuonna 1960 hän liittyi brittiteatteri Royal Shakespeare Companyyn.

Näyttelijä oli naimisissa kirjailija Margaret Drabblen kanssa vuodet 1960–1970. Avioparilla oli tytär, Rebecca, joka kuoli traagisesti vuonna 2017.

Rakastettu ja sorrettu Richard

Swiftin tunnetuimmaksi rooliksi jää Richard Bucket, kuka hauskuutti katsojia Patricia Routledgen rinnalla vuosina 1990-1995. Hän näytteli sarjassa sorrettua ja kärsivää Hyacint Bucketin aviomiestä.

Näyttelijä on kertonut The Sunin mukaan Pokka Pitää -roolistaan seuraavasti:

- Ensimmäiseksi päätin, onko Richard todella nöyrä ja alistuva luonne tavalla, jossa ei ole mitään ristiriitaa. Mutta hän olisi ollut aivan pehmo Hyacintille. Joten ensimmäinen asia, minkä tein kirjoittajien sallimissa rajoissa, oli mielenosoittaminen. Tiedän, että hävisin Richardina 98 prosenttia ajasta, eikä läsnä ollut ikinä todellista konfliktia, mutta minun täytyi laittaa pystyyn esitys. Muuten se ei yksinkertaisesti olisi ollut kiinnostavaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt