Tunnistaisitko heitä? Hollywood-tähden maskeeraukseen vaadittiin yli 20 henkeä – näin näyttelijät ovat muuttaneet ulkonäköään roolejaan varten

Julkaistu:

IS kokosi elokuvahistorian ikonisia muodonmuutoksia ja maskeerauksen virstanpylväitä.
Kahdeksan Oscar-ehdokkuutta saaneessa elokuvassa Vice – vallan oikeat kasvot Christian Bale esittää häkellyttävän uskottavasti Yhdysvaltain entistä varapresidenttiä Dick Cheneytä.

Jos hän voittaa roolistaan Oscarin – kuten jo voitti Golden Globen – kunnia kuuluu myös elokuvan maskeerauksesta vastaavalle työryhmälle.

Bale tunnetaan työhönsä täysillä paneutuvana näyttelijänä, joka on lihottanut tai laihduttanut kymmeniä kiloja rooliensa mukaan. Mutta parhaankin näyttelijän muuntautumiskyvyllä on rajansa. Se tulee vastaan, kun pitää esittää julkisuuden henkilöä, jonka kasvonpiirteet ja ruumiinrakenne poikkeavat jyrkästi näyttelijän omasta.Digitaalisilla erikoistehosteilla pystytään luomaan valkokankaalle kokonaisia fantasiamaailmoja, mutta realismiin tukeutuvissa elokuvissa niiden käyttö on rajatumpaa. Kun näyttelijän ihoa, hiuksia tai ruumiinrakennetta pitää uskottavasti muokata, perinteinen maskeeraus tarjoaa paremmat keinot.

Vice-elokuvan maskeerauksesta vastasi yli 20-henkinen työryhmä, johon kuului useita Oscar- tai Emmy-voittajia. Pelkästään Balea varten valmistettiin yli sata silikonipohjaista proteesia, joiden avulla näyttelijästä muokattiin ällistyttävästi Dick Cheneyn näköinen.

Haasteen moninkertaisti elokuvan kattama usean vuosikymmenen ajanjakso. Kaikkiaan Bale esittää elokuvassa Cheneytä viidellä eri vuosikymmenellä. Vice – vallan oikeat kasvot -elokuvan Suomen ensi-ilta oli perjantaina 25. tammikuuta.

Katso kuvat myös muista ällistyttävistä näyttelijöiden muodonmuutoksista:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt