Rocktähti Nick Cave ja vaimo Susie kertovat surusta lapsen kuoleman jälkeen: ”Päätimme olla onnellisia”

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Teemalla esitetään tänään koskettava dokumentti, joka kuvaa Nick Caven luomisprosessia suuren surun keskellä.
Nick Cave: One More Time With Feeling, lauantaina 26.12. Teema & Fem klo 20.01

Rockmuusikko Nick Cave oli tekemässä uutta albumiaan, kun hänen 15-vuotias poikansa Athur putosi kallion jyrkänteeltä kuolemaan. Tuska lapsen kuolemasta on musertava. Kuinka siitä voi selvitä? Taiteilija saattaa kanavoida surunsa taiteeksi.


Tästä prosessista kertoo Andrew Dominikin koskettava dokumenttielokuva Nick Cave: One More Time With Feeling (2016). Se kuvaa Nick Cave and the Bad Seeds -yhtyeen Skeleton Tree -albumin nauhoituksia suuren surun ympäröimänä.

– Useimmat meistä eivät halua muuttua. Entä kun tapahtuu jotakin niin katastrofaalista, että muuttuu yhden päivän aikana toiseksi ihmiseksi? Muuttuu tutusta ihmisestä tuntemattomaksi, Nick Cave pohtii dokumentissa.


Bändin jäsenten lisäksi ääneen pääsee myös Caven vaimo Susie. Kuvissa vilahtaa myös kuolleen pojan kaksoisveli Earl.

– En halua sallia itseni vaipua pohjamutiin. Yritän vain jatkaa eteenpäin ja katsoa tulevaan. Mutta joskus tuntuu kuin... se on lähes fyysistä masennusta, Susie kuvailee.

– Minulla ei ole mitään viisauden sanoja, enkä tiedä olenko koskaan siinä pisteessä, että niitä olisi.

Yksi pakahduttavimmista hetkistä on, kun Susie esittelee kuolleen poikansa tekemää maalausta, jossa on kuvattu se paikka, jossa poika kuoli. Vieressä istuva Cave ei vaikuta tuolla hetkellä imagonsa mukaiselta rockjumalalta, vaan hauraalta mieheltä, jonka sydän on särkynyt.


Dokumentin lopputulema on kuitenkin toiveikas. Suru ei lopu, mutta siitä voi selvitä.

– Kaikki ei ole hyvin, mutta silti me pärjäämme, Nick Cave sanoo.

– Jonkin ajan kuluttua Susie ja minä päätimme olla onnellisia. Onnellisuus tuntui kostolta, vastarinnalta. Päätimme välittää toisistamme ja muista ympärillämme.


Dokumentin jälkeen nähdään myös konserttitaltiointi albumia seuranneelta Distant Sky -kiertueelta Kööpenhaminasta (Teema & Fem klo 21.50).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt