TV & elokuvat

Lemmen viemää -tähdet kertovat faneistaan – näyttelijä sai murhauhkauksia hahmonsa vuoksi

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Tv-lehti vieraili Lemmen viemää -suosikkisarjan kulisseissa Münchenissä. Sarjan tekijät kertovat, että koukuttavan saippuasarjan fanit pysäyttelevät heitä kaduilla.
Palava rakkaus, kylmäveriset murhasuunnitelmat ja kutkuttavat salaisuudet asuvat valtavassa, valkoisessa studiohallissa eteläisessä Münchenissä.

IS Tv-lehti pääsi seuraamaan suositun Lemmen viemää -sarjan kuvauksia. Jo 13 vuotta jatkunut saksalainen saippuasarja kertoo ylellisen Fürstenhof-hotellin omistajien ja henkilökunnan mutkikkaista ihmissuhteista, rakkaudesta, rikoksista ja kaikenlaisista juonitteluista.


Bavaria-filmistudion jättimäiseen halliin on rakennettu lähes koko hotelli huone huoneelta. 20 peruskulissiin kuuluvat hotellin vastaanotto, toimisto, baari, päähenkilöiden huoneet, ravintolan keittiö, lääkärin vastaanotto...

Vain yksi kulisseista on juuri nyt valaistu: Saalfeldien olohuone. Sinne saapuu näyttelijä Dirk Galuba, 78. Hän istahtaa harmaalle sohvalle, asettelee kravattinsa suoraksi, ojentelee jalkojaan ja puuskahtaa äkkiä:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nämä sukat! Eikö meillä ole kunnon sukkia?

Erinäisten vaiheiden jälkeen kuvaajat rajaavat hänen nilkkansa kuvan ulkopuolelle.


Sarjan konkareihin kuuluva Galuba on näytellyt hotellinjohtaja Werneriä sarjan alusta alkaen, joten hän tuntee hahmonsa läpikotaisin.

– Werner ja minä olemme luonteina hyvin samankaltaisia. Toki Wernerin elämä on ollut aika paljon värikkäämpää kuin minun: murhayritys, räjähdys, paljon naisia, lapsia, joista hän ei tiennyt..., Galuba listaa virnistäen.

Näyttelijä Melanie Wiegmann, 46, kuvailee omaa roolihahmoaan Nataschaa diivamaiseksi. Hän näyttelee värikästä laulaja-baarinpitäjäjää mielellään.

– En ole itse yhtään diivamainen, mutta onhan sellaista hauska näytellä! Natascha voi sanoa mitä tahansa, muttei hän ole paha tyyppi.


Leveästi hymyilevä Wiegmann ei todellakaan vaikuta diivalta, päinvastoin. Hän vitsailee jatkuvasti ja nauraa kovaäänisesti, mutta pari vuotta sitten hän joutui kuitenkin synkistymään.

– Kun Natascha oli sarjassa vakavasti sairas, päätin, että minun pitää nyt itsekin rauhoittua, jättää vitsailut ja etsiä toisenlaista tunnetasoa. Heti ensimmäisenä aamuna, kun istuin vakavana maskissa, maskeeraaja hermostui täysin, koska hän luuli minun suuttuneen hänelle, Wiegmann kertoo – ja nauraa taas.

Galuba kertoo aavistaneensa jo sarjan alussa 2005, että Fürstenhofista tulisi vuosien projekti. Hän tiesi saippuasarjan koukuttavan.

– Tuomme olohuoneisiin jännitystä ja dramatiikkaa, siihen sarjan menestys perustuu.

– Sarja on pakoa ihmisille, eräänlainen satumaailma. Kuulen usein ihmisten kertovan, että he tarvitsevat sarjaa, he odottavat sitä koko päivän, Wiegmann kertoo.


Molemmat näyttelijät joutuvat pysäytetyiksi Münchenin kaduilla. Heidän kasvonsa ja äänensä tunnistetaan. Galuba kertoo, kuinka jotkut katsojat ovat ottaneet sarjan liiankin vakavasti.

Eräs näyttelijäkollega sai murhauhkauksia roolihahmonsa tekojen takia. Ja kun sarjassa joku kaavaili Wernerin murhaamista, Galuba sai kotiinsa tästä varoittavan kirjeen.

Kyseiset tapaukset ovat ylilyöntejä, mutta ylipäätään Lemmen viemää -fanit ovat varsin aktiivisia: studiolle ilmestyy joka päivä kymmensenttinen pinkka fanipostia, johon näyttelijät vastaavat henkilökohtaisesti.

Lue koko artikkeli uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 16.–22.1. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt