Vihdoinkin! Game of Thronesin viimeisen kauden tarkka aloituspäivä on nyt selvillä – katso teaser-video

rac

Julkaistu:

Game of Thrones
Odotetun suursarjan kahdeksas kausi alkaa malkamaanantaina 2019.
Maailman suosituimpiin kuuluvan fantasiadraamasarjan Game of Thronesin viimeisen kauden tarkka aloituspäivä Suomessa on maanantaina 15. huhtikuuta.

HBO paljasti odotetun suursarjan ensi-iltapäivämäärän varhain maanantaina Suomen aikaa. Jo aiemmin oli tiedossa, että kahdeksas kausi saa ensi-iltansa tämän vuoden huhtikuussa, mutta tarkka päivä selvisi vasta nyt.

Aikaeron vuoksi sarjan viimeisen kauden avausjakso nähdään Yhdysvalloissa sunnuntai-illan 14. huhtikuuta puolella. Pohjoismaissa toimiva netti-tv-palvelu HBO Nordic on perinteisesti tuonut omien sarjojensa uudet jaksot nähtäville käytännössä samanaikaisesti myös Suomessa, mikä tässä tapauksessa tarkoittaisi aamuyötä maanantaina 15. huhtikuuta.

Ensimmäinen jakso nähdään Suomessa siis pääsiäisviikon alussa malkamaanantaina. Edellinen päivä 14. huhtikuuta on palmusunnuntai. Pääsiäissunnuntaita vietetään tänä vuonna 21. huhtikuuta.


Kuusiosaisen viimeisen kauden juonenkäänteitä HBO ei edelleenkään paljastanut. Kauden tapahtumia ennakoivassa, maanantaina julkaistussa teaser-videossa sarjan tähdet Jon Snow (Kit Harington), Sansa Stark (Sophie Turner) ja Arya Stark (Maisie Williams) liikkuvat kotipaikkansa Talvivaaran katakombeissa.
  • Katso kauden 8 teaser-video jutun yläpuolelta.
Heidän vanhempiaan esittävien muistopatsaiden jälkeen käytävillä tulee vastaan outo ja uhkaava yllätys – heistä itsestään tehdyt samankaltaiset patsaat.

Jättisuosion saaneen fantasiadraamasarjan edellinen, seitsemäs, kausi koostui seitsemästä jaksosta, joista osa oli tavanomaista pidempiä – pisimmillään 81 minuuttia. Aiemmat kuusi kautta ovat kaikki koostuneet kymmenestä jaksosta, jotka ovat olleet tyypillisesti noin tunnin pituisia.

On ennakoitu, että viimeisen kahdeksannen kauden yksittäiset jaksot olisivat elokuvan pituisia.

Fantasiaa, toimintaa ja ihmissuhdedraamaa sekoittava Game of Thrones kertoo usean suvun ja liittoutuman valtataistelusta.


Sarjan näyttelijöiltä on viime kuukausina udeltu useaan otteeseen vihjeitä viimeisen kauden käänteistä. Juonipaljastuksilta on vältytty, mutta lyhytkokoista Tyrionia näyttelevä Peter Dinklage on kuvannut sarjan tekijäjoukkoa valtavaksi perheeksi, jonka jäsen hän on ollut.
Daenerys Targaryenin (Emilia Clarke) neuvonantajaa Missandeita näyttelevä Nathalie Emmanuel on puolestaan varoittanut, että kauden tarina on ”sydäntäsärkevä”.
Fanit ovat olleet ymmällään myös Sansa Starkia näyttelevän Sophie Turnerin ottamasta tatuoinnista ja pohtineet, voisiko se antaa avaimia sarjan loppuratkaisuun.

Kahdeksannen kauden jaksojen ohjaajiksi on kiinnitetty sarjat luojat David Benioff ja D.B. Weiss sekä ohjaajat David Nutter ja Miguel Sapochnik. Kaikki ovat ohjanneet jaksoja myös sarjan aiempina kausina.

Viimeisen kauden jaksojen käsikirjoittajat ovat Benioffin ja Weissin lisäksi Bryan Cogman ja Dave Hill. Samat käsikirjoittajat vastasivat myös 2017 ensi-iltansa saaneen seitsemännen kauden käänteistä.

Game of Thrones -tv-sarja perustuu fantasiakirjailija George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -romaanisarjaan, mutta tv-sarjan tapahtumat ovat jo useamman kauden ajan edenneet siihen nähden itsenäisesti. Aiempien kausien tapaan Martin toimii myös viimeisellä kaudella yhtenä sarjan monista tuottajista.

Suomessa Game of Thrones -sarjaa ovat esittäneet tuoreeltaan HBO-kanavan oma netti-tv-palvelu HBO Nordic, MTV:n netti-tv-palvelu C More sekä C Moren perinteinen kaapelikanava.

Ilmaiskanavien tv-oikeudet sarjaan ovat Ylellä, joka esittänee viimeisen kauden vasta muutamia kuukausia myöhemmin.


Tekeillä on myös useita muita Game of Thronesin maailmaan sijoittuvia tv-sarjoja. Yksi niistä sijoittuu tuhansia vuosia varhaisempaan aikaan.

Tämän toistaiseksi nimeämättömän uuden sarjan pääosissa nähdään muun muassa Naomi Watts, John Whitehouse, Naomi Ackie ja Jamie Campbell Bower.

Päivitetty 14.1.2019 klo 9.58: Lisätty tietoja sarjan näyttelijöiden antamista vihjeistä sekä tieto sarjan esittämisestä tuoreeltaan myös C Morella. Päivitetty 14.1.2019 klo 12.35: Juttuun lisätty kauden 8 teaser-video.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt