TV & elokuvat

”Tuntuu upealta” – Klaus Härön Tuntematon mestari veti salin täyteen Yhdysvalloissa: katsojat kehuivat elokuvaa estoitta

Julkaistu:

Palkitun ohjaajan Klaus Härön Tuntematon mestari -elokuva sai hienon vastaanoton Yhdysvalloissa.
Ohjaaja Klaus Härö on parhaillaan Yhdysvalloissa yhdessä Tuntematon mestari -tuotantotiimin kanssa. Ylistystä saanut elokuva sai nimittäin Amerikan ensi-iltansa torstaina Palm Springsin elokuvafestivaaleilla.

Härö on aiemminkin vieraillut samaisilla festivaaleilla ja 2016 esitettiin hänen palkittu elokuvansa Miekkailija.

Härö kertoikin, että vierailee nyt festivaaleilla jo neljättä kertaa.

Härö on arvostettu ohjaaja myös Amerikassa ja Tuntematon mestari veti salin täyteen. Elokuvan jälkeen katsojat kehuivat estoitta Anna Heinämaan kirjoittamaa tarinaa samoin kuin tarinan kuvausten aitoutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tuntuu upealta saada yhdysvaltalaisyleisöltä näin hienoa palautetta. Vieläkin tärkeämpää on kuitenkin se, että Suomessa leffa on saanut lämpimän vastaanoton, Klaus Härö viestitti Ilta-Sanomille.


Elokuva jälkeen Klaus Härö jutteli yleisölle lavalla ja kertoi sen kuvauksista. Härö kehui illan aikana yhteistyötään pääosan esittäjien Heikki Nousiaisen sekä Amos Brotheruksen ja Pirjo Lonkan kanssa. Elokuvan nähneet amerikkalaiset kehuivat myös kuvausten visuaalisuutta ja Nousiaisen suoritusta eläköityvänä taidekauppiaana.


Mukana Amerikassa on myös tuottaja Kaarle Aho, joka hehkutti IS:lle festivaaliyleisöä.

– Oli melkein liikuttavaa huomata, kuinka hyvin tämän festivaalin yleisö tunsi Klausin elokuvat ja osasi löytää Tuntemattoman mestarin tarinan eri sävyt lähes yhtä tarkasti kuin suomalaisyleisö, Aho kuvaili.

  • Kuuntele alla olevasta soittimesta Klaus Härön haastattelu Tainola Show -podcastissa:


Kaikkia Ilta-Sanomien podcasteja pääset kuuntelemaan tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat