Ella Kanninen ensi kertaa Ylen selostajaksi Linnaan: ”Työ on kaikkea muuta kuin glamouria”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Ella Kanniselle Linnan juhlat ovat ensimmäiset ikinä. – Tunnen pestistä sellaista vastuuta, että haluan tehdä taustatyöt hyvin, hän sanoo.
Ylen lähettämä Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto 2018 eli Linnan juhlat menevät tänä vuonna hieman uusiksi, sillä juhlien konkariselostaja Piia Pasanen ja kommentaattori Jaakko Selin halusivat päättää pestinsä Suomen satavuotisjuhlallisuuksiin.

Tänä vuonna uutena selostajana kuullaan Ella Kannista, ja pukuja kommentoi Sami Sykkö. Jussi-Pekka ”JP” Rantanen jatkaa edelleen selostajana Kannisen rinnalla.


– Onneksi minulla on uutistoimittajan tausta. Olen tottunut työskentelemään paineen alla. Itselläni ei ole myöskään harhakuvia, tiedän, että työ on kaikkea muuta kuin glamouria paineen ja kiireen alla pienessä ja kuumassa selostuskopissa, Ella Kanninen sanoo.

Ylen Aamu-tv:ssä ja uutistoimituksessa vuosina 2000–2004 työskennellyt Kanninen on valmistautunut pestiinsä huolella siitä saakka, kun hän sai kesällä yllättävän puhelun.

– En tiedä, miksi Ylen tuottajat halusivat juuri minut, mutta kun kysyttiin kiinnostusta, vastasin heti, että kiitos, tulen mielelläni mukaan, Ella kertoo.

Ellalle Linnan juhlat ovat ensimmäiset ikinä. Hän ei ole ollut ennen selostajanpestiään Linnassa esimerkiksi toimittajan roolissa.

– Paikka ja tilanne ovat minulle täysin uusia. Onneksi JP, Sami ja Ari Hakahuhta ovat minulle entuudestaan tuttuja, joten voin luottaa heihin. Vaikka paineita tuleekin, niin JP on niin rutinoitunut konkari ilmiömäisine tunnistamiskykyineen, että en osaa jännittää etukäteen.

 

Tässä myös tiimityö korostuu, sillä lähetystä tekee valtava määrä superammattilaisia.

Eniten Ella on treenannut nimenomaan merkittävien ihmisten kasvoja.

– Olen valmistautunut tutustumalla erilaisiin instituutioihin, eduskuntaan ja esimerkiksi kirkon edustajiin, katsonut uutisia ja vanhoja Linnan juhlat -lähetyksiä, lukenut lehtiä ja tutkinut taustoja. Piia on hyvä ystäväni, ja olen kysellyt myös häneltä vinkkejä.

Elokuussa perheineen Italiasta Suomeen muuttanut Ella on saanut rauhassa keskittyä työhönsä.

– Tunnen pestistä sellaista vastuuta, että haluan tehdä taustatyöt hyvin. Tämä on sellaista henkistä valmistautumista, joka pitää tehdä ajoissa, koska kyseessä on todella iso kokonaisuus. Tässä myös tiimityö korostuu, sillä lähetystä tekee valtava määrä superammattilaisia, Ella sanoo.

Tämän vuoden Linnan juhlien teema on yhteinen ympäristömme ja ympäristöteot.

– On hieno teko presidenttiparilta, että he ovat valinneet tämän pääteeman. Ympäristön suojelu on todella ajankohtainen ja tärkeä aihe. Odotan innolla, millaisia vieraita Linnaan astelee sisään ja millaisia ympäristötekoja on huomioitu, Ella sanoo.

Lue koko haastattelu uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 5.–11.12. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt