Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan oikeudet myytiin Pohjois-Amerikkaan – julkaistaan itsenäisyyspäivänä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan oikeudet myytiin Pohjois-Amerikkaan – julkaistaan itsenäisyyspäivänä

Julkaistu: 1.12.2018 12:07

Tuntemattoman sotilaan oikeudet myytiin Pohjois-Amerikkaan.

Yhdysvaltalainen Kino Lorber ilmoitti perjantaina hankkineensa kaikki Yhdysvaltain ja Kanadan oikeudet Tuntemattomaan sotilaaseen.

Aku Louhimiehen ohjaama menestysteos sai Suomessa ensi-iltansa 27. lokakuuta 2017. Kotimaan elokuvateattereissa elokuvan on nähnyt yli miljoona katsojaa.

Kino Lorber kertoo tiedotteessaan, että Tuntematon sotilas eli Unknown Soldier tulee katsottavaksi sen suoratoistopalvelussa 6. joulukuuta eli Suomen 101. itsenäisyyspäivänä.

Samana päivänä selviää, pääseekö Tuntematon sotilas Golden Globe -ehdokkaaksi parhaasta vieraskielisestä elokuvasta. Elokuva on lähetetty Golden Globesin arvioitavaksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että elokuva tulee ostettavaksi myöhemmin myös muihin palveluihin. Lisäksi elokuva julkaistaan dvd:llä 12. maaliskuuta 2019.

– Olen äärimmäisen iloinen siitä, että ihmisillä on niin Kanadassa kuin Amerikassa mahdollisuus nähdä Tuntematon, palkittu Pro Finlandia -ohjaaja Aku Louhimies sanoo Ilta-Sanomille.

Louhimies kertoo iloitsevansa siitäkin, että monet suomalaiset teatterit näyttävät hänen Tuntemattoman itsenäisyyspäivän iltapäivänä.

– Useat kotimaiset teatterit järjestävät näytöksen aikana myös väliajan, ettei istuminen käy liian raskaaksi, Aku kiitteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?