TV & elokuvat

Kommentti: Katsojat tekivät nerokkaan havainnon Ensitreffit alttarilla -Miinasta – toivottavasti tuotantoyhtiö tajuaa asian myös

Julkaistu:

ensitreffit alttarilla
Päättyneellä Ensitreffit alttarilla -kaudella rakkauden löytänyt Miina pitää saada ohjelmaan asiantuntijaksi, kirjoittaa IS:n viihdetoimittaja Mira Hurmas.
Ensitreffit alttarilla -sarjan viides tuotantokausi saatiin eilen tiistaina päätökseen, kun parit kertoivat, päättävätkö he jatkaa kuusi viikkoa kestänyttä avioliittoaan vai eivät. Tilastojen valossa sarjan päätösjakso ei yllättynyt, sillä kolmesta parista kaksi kertoi viimeisessä jaksossa jatkavansa yhteistä taivalta. Näin on käynyt myös kahdessa muussa sarjan Suomi-kauden päätösjaksossa, kun taas kahdella muulla kaudella pareista yhdessä ovat jatkaneet vain yhdet.

Tässä siis hieman vain tilastoa, kun osa sarjaa katsomattomista edelleen isoon ääneen hämmästelee, voiko tällainen ohjelma todella toimia ja voiko rakkauden löytää tv:stä ja vielä ryntäämällä suin päin avioon.Kyllä voi, mutta helppoa se ei ole. Niin kuin ei ole mikään oikeankaan elämän parisuhde aina. Tiedän jo nyt, että ammun itseäni jalkaan toteamalla, etten ole ikinä ymmärtänyt pariskuntia, jotka sanovat, etteivät he ikinä riitele mistään. Siis pareja, jotka ovat olleet vuosikausia yhdessä ja kertaakaan ei ole tullut edes pientä riitaa tai kinaa? Tulee ajateltua, onko tuollaisessa suhteessa sitten intohimoakaan? En tietenkään tarkoita, että sellainen parisuhde olisi toimiva tai toivottava, jossa jatkuvasti kinastellaan ja väännetään kaikesta. Ei tietenkään, kaikkea kohtuudella.

Mutta takaisin Ensiftreffien maailmaan. Tämän kauden Ensitreffeissä oli kolme hyvin erilaista paria. Ja yllätyksekseni parhaiten rullaamaan lähti sen parin suhde, jonka avausjaksossa tuomitsin välittömään eroon. Eli Miinan ja Heikin. Parin ensihetket, ja moni hetki senkin jälkeen, ei näyttänyt järin lupaavalta. Heikki muun muassa arvosteli puolisonsa ulkonäköä ja kertoi avoimesti pettyneensä tämän olemukseen alttarilla. Se, että suhde näistä, välillä törkeistäkin, sutkautuksista huolimatta alkoi toimia, on mielestäni Miinan ansiota.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voi kun itselläkin riittäisi hankalissa hetkissä sellaista lämpöä ja empatiaa, mitä Miinalla on tuntunut Heikille riittävän, vaikka tämä ei todellakaan ole aina tehnyt sitä helpoksi. Miinan olisi ollut helppoa ottaa Heikin sanomisista nokkiinsa, mutta hän päättikin kuunnella, mitä Heikillä oli sanottavanaan ja teki sen jälkeen omat rajansa Heikille selväksi. Toki myös Heikillä on osuutensa siihen, että pari sai avioliittonsa heikoista lähtökohdista huolimatta toimimaan. Sillä Heikki kuunteli Miinaa ja muutti omaa käytöstään. Hän myös myönsi kauden päätösjaksossa tehneensä ensitapaamisella liian jyrkkiä johtopäätöksiä toisen persoonasta.

– Heikki sanoo välillä aika tahdittomasti asioita, mutta ei ilkeyttään. Se että olemme pystyneet puhumaan niistä ja sanoittamaan, että tämä aihe on sellainen, jota ei kannata edes huumorin varjolla mennä jatkuvasti tökkimään, että muuten se vitsi loppuu aika lyhyeen, Miina sanoo päätösjaksossa.

Miinan avarakatseisuus ja elämänmyönteisyys on valloittanut myös monen muun tv-katsojan sydämen. Miinaa on hehkutettu ylistyssanoin muun muassa pikaviestipalvelu Twitterissä. Kun Ilta-Sanomat kysyi verkkosivuillaan, kuka sarjan henkilöistä on katsojien suosikki, kahmaisi Miina 75 prosentin äänisaaliin.Somessa on ehdoteltu, että Miina pitäisi saada seuraavalle tuotantokaudelle asiantuntijaksi. Miksi ei? Miinalla on ensikohtaamisella avioitumisesta omakohtaista kokemusta. Eikä hänen ja Heikin avioliitto alkanut turhan helposti, siispä Miinalla olisi varmasti annettavaa sarjassa rakkautta tavoitteleville.

Miina tuntuu oivaltaneen itsestään ja rakkaudesta jotain. Aiemmin IS:n haastattelussa Miina kertoi rakastuneensa ennen täysin vääränlaisiin miehiin, minkä vuoksi suhteet eivät kestäneet. Sen vuoksi hän sanoi luottaneensa asiantuntijoiden valintaan täysin. Se riski kannatti.

Tästä Miinan ajatuksesta päätösjakson lopussa voisi mielestäni jokainen ottaa oppia elämäänsä:

– Minusta tuntuu, että se pätee niin moneen ihmissuhteeseen ja parisuhteeseen, että kun maltettaisiin tutustua toiseen ja maltettaisiin antaa sille toiselle ihmiselle mahdollisuus näyttää, kuka hän oikeasti on. Ja kunnioitettaisiin sitä, että tämäkin on ihminen, jolla on tarina ja tausta. Niin miten valtavan paljon enemmän tässä maailmassa olisi rakkautta. Se jotenkin koskettaa minua.


Miinan ajatukset koskettivat myös minua. Todella toivon, että tuotantoyhtiössä pohdittaisiin Miinan (tai jonkun muun aiemmalla kaudella onnistuneesti avioituneen) ottamista mukaan asiantuntijaraatiin.

Ensitreffit alttarilla -sarjaan haetaan nimittäin jälleen uusia osallistujia. Millaiset parit ensi kerralla astelevat avioon? Ketä he ikinä ovatkaan, toivon heidän itsensä kannalta – ja toki myös tv-katsojana – että he uskaltavat heittäytyä edessä olevaan seikkailuun eivätkä tuomitse toisiaan heti ensi hetken perusteella. Koska juuri ne Ensitreffit alttarilla -parit, jotka ovat sarjassa näin tehneet, ovat lähes poikkeuksetta päätyneet eroon kauden viimeisessä jaksossa ja jotkut jo sitä ennen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt