TV & elokuvat

Ensitreffit alttarilla -pari Miina ja Heikki törmäyskurssilla eräässä tärkeässä asiassa – käyvät vakavan keskustelun: ”Ollaan varottu aihetta”

Julkaistu:

ensitreffit alttarilla
Ensitreffit alttarilla -sarjan jaksossa Heikki raotti Miinalle uskonnollista puoltaan ensi kertaa.
Ensitreffit alttarilla -pari Miina ja Heikki keskustelivat tiistain jaksossa arvomaailmoistaan ja uskonnollisesta vakaumuksestaan. Sarjassa on aiemmin selvinnyt, että Heikki on kuulunut nuorempana Jehovan todistajiin, mutta eronnut sittemmin liikkeestä. Uskonnollisuus on hänelle silti hyvin tärkeä asia.

Tiistain jaksossa Heikki halusi näyttää Miinalle uuden puolen itsestään ja kertoa tälle uskonnollisesta vakaumuksestaan.

– En halua mitenkään painostaa Miinaa, että tulisi sellainen tuputusolo, mutta ehkä se on reilua kertoa omasta ajattelusta ja siitä, mikä on tärkeää itselle, Heikki pohti.
Pari vieraili jaksossa kirkossa ja keskusteli siellä papin kanssa parisuhteestaan. Miina pääsi tapaamisen aikana kurkistamaan siihen puoleen Heikin maailmasta, jossa heidän näkemyksensä eivät aivan kohtaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uskonnollisuus on aika iso asia, jossa meidän maailmat eivät kohtaa. Me ollaan vähän varottukin sitä aihetta. Ehkä se on sellainen, mistä meidän pitää keskustella enemmän, Heikki arveli.


Miina myönsi, että asiasta ei ole aiemmin käyty juuri keskustelua, sillä aihe on tuntunut vaikealta.

– En ole tiennyt, miten kysyisin niistä asioista Heikiltä, mistä haluaisin kysyä. Ne on kuitenkin aika henkilökohtaisia asioita. En halua tunkeilla tai aiheuttaa epämukavaa oloa Heikille, Miina kertoi kameralle.

Heikki selvensi jaksossa, että hänelle kirkko on paikka, jossa voi hiljentyä.
Keskustelu uskonnosta jatkui myöhemmin Miinan keittiönpöydän ääressä. Heikki vitsaili, että pari tarvitsee suuremman asunnon, jos heille tulee vahinkolapsi.

– Eikös sinun teologina pitäisi ajatella, että lapset ovat Jumalan siunauksia? Miina ihmetteli.

– Meillä on sellainen vapaa tahtokin meillä ihmisillä, Heikki selvensi.


Miina kertoi, että hänen mielestään uskonnollisuus on hyvä asia, mikäli se tuo maailmaan jotakin hyvää ja ihmiset haluavat sen avulla saada aikaan hyviä asioita. Hän kuitenkin halusi kuulla Heikiltä vielä tarkennusta siihen, mihin kaikkeen tämä uskoo.

– Uskotko, että pahat joutuu helvettiin ja hyvät pääsee taivaaseen? Miina kysyi.

– En ainakaan sellaiseen kidutushelvettiin usko, Heikki selitti.

Myöhemmin Miina paljasti, että keskustelu tuntui helpottavalta, sillä vaikka parin maailmat eivät uskonnollisessa vakaumuksessa kohtaakaan, ovat he muutoin hyvin samoilla linjoilla asioista.

– Oli helpottava huomata sen keskustelun aikana, että me periaatteessa puhutaan samassa hengessä, mutta vähän eri termein, hän sanoi.
Asiantuntijoiden toisilleen valitsevat Heikki ja Miina ovat viihtyneet aiemmin hyvin yhdessä. Kitkaa parin välille on aiheuttanut kuitenkin Heikin tapa kommentoida vaimonsa ulkonäköä. Heikki on kehottanut Miinaa olemaan hieman naisellisempi ja ohjeistanut tätä topakasti vaateostoksilla.

Miinan tatuoinnit ja lävistykset saivat Heikin aluksi häkeltymään, sillä ne tuntuivat tälle vierailta. Miina on kertonut, että silloin tällöin Heikin kritiikki kolahtaa syvälle ja että pari työstää asiaa yhdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt