Jussi Heikelän uusi talk show alkaa: ”Mitä Suomessa saa sanoa ja mitä ei” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jussi Heikelän uusi talk show alkaa: ”Mitä Suomessa saa sanoa ja mitä ei”

Radiojuontajana tunnettu Jussi Heikelä aloittaa oman keskusteluohjelman tv:ssä. Ohjelman tarkoitus on saada ajankohtaisiin asioihin muutosta.

Jussi Heikelä saa ensimmäisen oman talk show’n, jossa perataan viikon tärkeimmät uutisotsikot, somekohut ja puheenaiheet usean vieraan voimin.­

25.10.2018 9:47

Heikelä syndrooma, torstaisin 25.10. alkaen MTV3 klo 21.00

Mikä yhdistää Jussi Heikelää ja Riku Rantalaa?

Uusi talk show nimeltä Heikelä syndrooma, jota Heikelä juontaa ja Rantala tuottaa. Rantala nähdään myös yhtenä ohjelman vaihtuvista vakiovieraista.

Kyse on uudenlaisesta, viihteellisestä ja ajankohtaisesta talk show -konseptista.

Studioon saapuu kerralla kolme vierasta, jotka ovat keskustelussa mukana koko tunnin ajan. Keskustelua vetää Heikelä.

– Tarkoitus on tuoda studioon erityyppisiä ihmisiä keskustelemaan kulloisestakin ajankohtaisesta aiheesta. Haluan tuoda esiin tärkeitä asioita ja yrittää saada niihin myös muutosta, Heikelä selventää.

Mukana nähdään myös Riku Rantala ja freestyle-räppäri MC Solonen.­

Heikelän juontama Sääntö-Suomi -ohjelma (2017) sai aikaan useamman muutoksen suomalaisessa lainsäädännössä. Muutokset koskivat arkea hankaloittavia pikkusäädöksiä.

Myös nyt tarkoitus on haastaa.

– Haluan törmäyttää studiossa keskenään mielipidevaikuttajia, akateemikkoja, poliitikkoja, näyttelijöitä tai muusikoita. Tärkeintä on, että aiheet ovat hyvin ajankohtaisia, ja niitä viedään myös eteenpäin.

Jussi Heikelä MTV3:n pressitilaisuudessa 2018.­

Yksi tulevista aiheista on suomalainen mielensäpahoittaminen.

– Puhumme siitä, mitä Suomessa saa sanoa ja mitä ei. On olemassa vaara, että kaikki kuuluvat pian omiin karsinoihinsa omien vahvojen näkemysten kanssa, eikä kukaan halua enää käydä mitään keskustelua, Heikelä pohtii.

– Haluan tuoda mahdollisuuden uusiin näkökulmiin ja vieraista uusia puolia esiin.

Yleensä haastattelijan roolissa nähtävä Riku Rantala on nyt uudenlaisessa roolissa haastateltavana.

– Minulta varmasti odotetaan tietynlaista räväkkyyttä ja näkökulmaa, mutta haluan ennen kaikkea kertoa omat aidot mielipiteeni asioihin. Ne saattavat tuoda minustakin esiin ihan uusia puolia, Rantala sanoo.

Riku Rantala on ohjelman tuottaja ja yksi vieraista.­

Ohjelmaidea lähti Heikelästä, joka ehdotti uudenlaista keskusteluohjelmaa Rantalan ja Tunna Milonoffin osittain omistamalle GimmeYaWallet-tuotantoyhtiölle, joka on tuottanut muun muassa kaikki Madventuresit ja Docventuresit.

– Olen haastatellut Rikua ja Tunnaa aika usein radiossa milloin mistäkin tv-ohjelmasta tai kirjasta. Otin heihin yhteyttä ja esittelin ideani, Heikelä kertoo.

Tästä on nyt 2,5 vuotta aikaa, ja vihdoin unelma toteutuu. Rantala kertoo innostuneensa ajatuksesta heti.

– Jussi on yksi Suomen parhaista tv-haastattelijoista, hän näkee asioista sen olennaisen jutun ja on hyvin läsnä tilanteessa. Lisäksi pidän siitä, että hänellä on suuri intohimo tehdä ääriajankohtaista, mutta viihteellistä ohjelmaa. Meidän ohjelmamme perustuvat kaikki intohimoon, Rantala painottaa.

Ohjelman elementtejä ovat myös viihteelliset uutiskatsaukset.

– Olen itse yrittäjä ja lapsiperheen isä, eikä minulla ole aikaa perata koko aikaa eri uutisia. On kiva, että saan nyt yhdestä paikasta tietooni ne asiat, mitkä ovat pinnalla ja mistä puhutaan. Tässä ohjelmassa kiteytetään koko viikon tärkeimmät uutisaiheet myös viihteellisin keinoin, Rantala toteaa.

Perinteisen studiobändin sijaan talk show’ssa nähdään freestyle­rapin kuningas MC Solonen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?