Jenni Banerjee nousi pinnalle vuonna 2003 – katosi vuosiksi tv-ruudusta: Esiintyy nyt erikoisessa roolissa Syke-sarjassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Jenni Banerjee nousi pinnalle vuonna 2003 – katosi vuosiksi tv-ruudusta: Esiintyy nyt erikoisessa roolissa Syke-sarjassa

Näyttelijä Jenni Banerjee palaa televisioon. Hänellä on hauska sairaalaklovnin rooli suositussa Syke-sarjassa.

23.10.2018 13:48

Näyttelijä Jenni Banerjee on yksi suositun Syke-sarjan uusista näyttelijävahvistuksista. Sairaalasarja alkaa Ruudussa viidennen kauden jaksojen muodossa 16. marraskuuta.

Banerjee esiintyi vuosina 2002–2011 joka vuosi uudessa elokuvassa, joista kenties tunnetuimpia ovat Pahat pojat, Hymypoika, Unna ja Nuuk ja Harjunpää ja paha pappi. Hymypoika-elokuvan ilmestymisen aikaan nuori näyttelijänalku oli vasta 22-vuotias.

Hän on esiintynyt myös monissa suosituissa tv-sarjoissa, kuten Käenpesässä, Kotikadussa ja Salatuissa elämissä. Salkkareissa Banerjee nähtiin vuonna 2014.

Näyttelijä oli vain 22-vuotias, kun hän esiintyi Hymypoika-elokuvassa vuonna 2003.

Aivan viime vuosina Banerjee on kuitenkin viettänyt hiljaiseloa. Hän muutti viitisen vuotta sitten sitten Lontooseen rakkauden perässä. Kun rakkaus päättyi, hän muutti kolme vuotta sitten takaisin Suomeen.

– Viime huhtikuussa tuli vuosi siitä, kun ostin Helsingistä asunnon. Mulla on ollut täällä paljon töitä ja olen muutenkin viihtynyt Suomessa, näyttelijä kertoo IS:n haastattelussa.

  • Katso yllä olevalta videolta, miten Banerjee kertoo roolistaan Syke-sarjassa.

Nyt 37-vuotias Banerjee esittää suositussa Syke-sarjassa sairaalaklovnia, jonka tehtävänä on piristää lapsipotilaita. Uusi rooli on hyvin mieleinen. Yksi sairaalaklovnien tarkoitus on, että he tekevät lääkäreistä lapsille helpommin lähestyttäviä.

– Olen näytellyt nyt etenkin lapsipotilaita esittävien lapsinäyttelijöiden kanssa näissä kuvauksissa. Olen kiertänyt roolia varten Jorvin lastensairaalassa ja tutustunut siihen, mitä tällaiset klovnit tekevät siellä sairaalamaailmassa todellisuudessa.

Banerjee opetteli sairaalaklovnin roolia varten muun muassa taikatemppuja. Kuvassa näyttelijä poseeraa Syke-sarjan uuden kauden kulisseissa lavastetussa sairaalassa.

Banerjee on harjoitellut kesän aikana aivan uusia taitoja onnistuakseen roolissaan mahdollisimman hyvin.

– Olen opetellut roolia varten klovneriaa ja kaikkia taikatemppuja, hän naurahtaa.

Samaan aikaan hänen esittämällään hahmolla on omat, henkilökohtaiseen elämään liittyvät ponnistelunsa. Kyseessä on siis tavallaan tuplarooli.

– Kun ohjaaja soitti tästä minulle, hän kysyi minua rooliin ja suostuin heti. Se kuulosti niin mielenkiintoiselta. Tämä on vähän kuin rooli roolin sisällä, koska näyttelen häntä myös yksityishenkilönä.

Syke-ohjelman viidettä kautta varten on rakennettu uusi, aitoa sairaalaympäristöä mukaileva kuvausstudio.

Banerjee on viihtynyt Suomessa hyvin, sillä hänellä on täällä paljon töitä ja laaja ystäväpiiri. Hän ehti kokeilla näyttelijäntyötä myös Englannissa. Lontoossa kilpailu on huomattavasti raaempaa.

– Se murre osoittautui haasteelliseksi. Se vaatii hirveän ison työn opetella kulloinkin oikea aksentti, hän pohtii.

– Siellä ensimmäinen askel on saada hyvä agentuuri. Ja jotta agentin saisi, pitää olla jo valmiiksi hyviä töitä taustalla. Mulla oli kyllä ihan hyvä agentti siellä. Mutta on se siellä paljon vaikeampaa päästä siellä pinnalle, hän pohtii.

Viimeisen vuoden ajan hän on näytellyt teatterissa ja kokeillut siipiään myös käsikirjoittajana. Hän esittää Linnanneidot-nimisessä naisvankilakomediassa kotiäitiä. Projektin viimeiset esitykset ovat tällä viikolla.

– Työni on ollut vähän aikaa teatteripainotteista. Se on ihanaa, koska rakastan tehdä töitä lavalla.

– Kameran todellisuus on tosi paljon nopeampaa kuin teatterissa. Teatteriproggiksissa samaa esitystä harjoitellaan tosi pitkään, että se menee juuri niin kuin pitää, hän sanoo.

Syke-sarjan viides kausi Ruudussa 16.11. alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?