TV & elokuvat

Max Seeck luopui urasta markkinointialalla ja ryhtyi kirjailijaksi: ”Päivääkään en ole katunut”

Julkaistu:

Markkinointialalla työskennellyt Max Seeck päätti heittäytyä kirjailijaksi muutama vuosi sitten. – Päivääkään en ole katunut, Seeck sanoo.
Kirjailijaksi ryhtynyt Max Seeck ilmoittaa heti, ettei halua lokeroida itseään vain kirjailijaksi. Kuitenkin hän sanoo nauttivansa kirjoittamisesta joka hetki ja siksi hän on jättänyt päivätyönsä.

Seeck on julkaissut kahdessa vuodessa kolme kirjaa. Äskettäin ilmestyi triologian viimeinen osa Haadeksen kutsu (Tammi). Sitä ennen tulivat Mefiston kosketus ja Hammurabin enkelit.

Seeckin kerronta tempaisee mukaansa; sen ovat huomanneet myös Suomen rajojen ulkopuolella olevat kustantamot.

Vuoden esikoisdekkaristiksi valittu Seeck myöntää ajatelleensa kaupallista aspektia, kun hän on kirjojaan kirjoittanut. Hän on myös tietoisesti valinnut trilleriensä hahmojen nimiksi helppoja kansainvälisiä nimiä.

Seeckin kirjoja on julkaistu jo muun muassa Islannissa, Saksassa ja Virossa.

– Kiinnostusta on maailmalla ollut myös elokuvapuolella ja olen käynyt agenttini kanssa palavereissa Los Angelesissa. Siellä on nyt ihmisiä, jotka vievät asioita eteenpäin. Tapaamisista valkokankaalle on pitkä matka, hän sanoo ISTV:n Tainola Show’ssa.

Seeck myöntää, että trilogia on kirjoitettu niin, että siitä saisi elokuvan. Käsikirjoituksen saa kuitenkin tehdä joku muu.

– Kaupallisuudesta sanoisin sen verran, että on hyviä kirjoja, joita on myyty vain muutama sata. En minä ole tehnyt sisällön suhteen kompromisseja, mutta kirjoissani on elementtejä, jotka vauhdittavat lukua. Kirjojeni ei ole tarkoitus olla Pulizer-ehdokkaita, ne ovat puhdasta viihdettä, hän naurahtaa.

Katso Max Seeckin koko haastattelu ISTV:n Tainola Show’sta.