TV & elokuvat

Oletko huomannut? Traagisesti menehtyneen Hollywood-tähden viimeisessä pääroolissa yllättävä Suomi-yhteys

Julkaistu:

tänään tv:ssä
Philip Seymour Hoffman teki viimeisen pääroolinsa elokuvassa A Most Wanted Man, joka esitetään tänään tv:ssä.
A Most Wanted Man, perjantaina 12.10. Teema & Fem klo 21.00

Helmikuussa 2014 heroiinin yliannostukseen kuollut Philip Seymour Hoffman nähdään viimeisessä pääroolissaan elokuvassa A Most Wanted Man, joka sai ensiesityksensä vain kaksi viikkoa ennen näyttelijätähden poismenoa.

Hoffmanin rehevän ränsistynyt persoona hallitsee koko elokuvaa. Tarkkasilmäiset voivat bongata elokuvasta yllättävän Suomi-yhteyden: Hoffmanin hahmo juo kahvia Muumi-mukista, josta erottuu Pikku Myy.


Ohjauksesta vastaa hollantilainen Anton Corbijn, joka on aikaisemmin tehnyt kuuluisia musiikkivideoitaan elokuvan tapahtumakaupungissa Hampurissa.

Käsikirjoitukselle antoi pohjan John le Carrén romaani. Myös Le Carré on työskennellyt 1960-luvulla Hampurissa – agenttina, mikä antaa hyvän perustan tälle hänen 2008 julkaistun 21. romaaninsa filmatisoinnille.


Vyyhtimäisessä trillerijuonessa on kyse tiedustelupalveluista terroristijahdissa. Vuoden 2001 tapahtumiin on jo otettu sen verran etäisyyttä, että kukaan ei varsinaisesti ole konna, sankari tai uhri.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saksalaiset, amerikkalaiset ja Lähi-idän edustajat käyvät kansainvälistä kissa ja hiiri -leikkiä diileja ja harhautuksia tehden, mutta voittajaa ei helpolla löydy, vaikka isommat tietysti loppupeleissä vedättävät pienempiään.


Ilman Hoffmania elokuva olisi vain melko laadukas aikuistrilleri muiden kaltaistensa joukossa, mutta hänen suorituksensa tekee A Most Wanted Manista muistettavan: tiedustelupalvelun johtaja Günther Bachmann rimpuilee itsetietoisesti lankoja vedellen mutta lopulta umpikujaan törmäten – kuten Hoffman oikeassa elämässäänkin.

Tämän jälkeen Hoffman nähtiin enää sivuosassa Nälkäpeli-sarjan kahdessa elokuvassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt