TV & elokuvat

Sukellusveneessä murhatun Kim Wallin tarinasta tehdään tv-sarja – valottaa tutkinnan uskomattomia käänteitä

Julkaistu:

sukellusvenemurha
Sukellusveneessä viime vuoden elokuussa murhatun Kim Wallin tapauksesta tehdään ruotsalaistanskalainen tv-sarja.
Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin väkivaltainen murha kohautti viime elokuussa kansainvälisesti. Tanskalainen Peter Madsen murhasi Wallin itse rakentamassaan sukellusveneessä elokuussa 2017. Erikoinen vyyhti keräsi valtavasti mediahuomiota, ja siitä uutisoitiin kansainvälisesti erittäin näyttävästi.

Madsen, 47, tuomittiin huhtikuussa Wallin, 30, murhasta ja ruumiin paloittelemisesta elinkautiseen. Hän murhasi Wallin kidutuksen päätteeksi viime vuoden sukellusveneessä, johon Wall oli tullut Madseniin kutsumana.

Nyt C More ja Ruotsin TV4 sekä Tanskan TV 2 tekevät yhteistyössä sarjan Wallin murhasta. Ruotsin TV4:n tiedotteen mukaan sarjan käsikirjoittaa ja ohjaa Tobias Lindholm. Lindholm on palkittu lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Hän on käsikirjoittanut aiemmin esimerkiksi Vallan linnake -sarjaa.

Ruotsalaistanskalainen sarja valottaa monimutkaista poliisitutkintaa, jonka seurauksena Wallin mystinen katoaminen paljastui murhaksi. Sarja seuraa Kööpenhaminan poliisin murhayksikön johtaja Jens Möllerin matkaa murhatutkinnassa. Möller toimi tapauksessa tutkinnanjohtajana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sarjaa tehdään läheisessä yhteistyössä Möllerin ja Kim Wallin vanhempien Ingrid ja Joachim Wallin kanssa.

Möllerin mukaan Wallin murhatutkinta oli hyvin poikkeuksellinen monesta syystä.

– Murhatutkinta, jossa etsit sukellusvenettä, ja jossa sinulla on epäilty ennen ruumiin löytämistä, on uskomaton tarina. Se on myös tapaus, joka on vienyt Kim Wallin perheeltä ja ystäviltä kaiken ja saanut julkisuutta epätavallisissa mittasuhteissa, Möller luonnehtii.

Wallin vanhemmat haluavat sarjan avulla pitää tyttärensä tarinan elossa. He uskovat, että Lindholm tekee sarjallaan kunniaa Wallin muistolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sarja on toistaiseksi vasta käsikirjoitusvaiheessa. Tiedotteen mukaan se ei tule kertomaan kaikkia murhatutkinnan yksityiskohtia ja esimerkiksi murhan tekijää ei tulla näkemään sarjassa.

Sarjan tuotannon on määrä alkaa ensi vuonna.