Kommentti: Love Island Suomi on totaalinen floppi ja siihen on hyvä syy – Miksi ihmiset katsoisivat sarjaa, jossa ei tapahdu mitään?

Julkaistu:

kommentti
Menestysformaattiin perustuvalla Love Island Suomella oli kaikki mahdollisuudet olla vuoden paras viihdeohjelma. Vähän kaikkea on tässä tapauksessa ei mitään kenellekään, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Wilma Ruohisto.
Odotin Love Island Suomi -ohjelmaa siitä lähtien, kun formaatin rantautuminen kotimaahan julkistettiin toukokuussa 2018. Brittiversio on nimittäin aivotonta tosi-tv:tä parhaimmillaan: sopivan julkisuudenhaluisia nuoria aikuisia etsimässä rakkautta kahdeksan viikon bileputkessa, jonka sisältöön katsojat vaikuttavat mukavasti kotisohviltaan.

Suomalaisversio onnistui aiheuttamaan kohun heti kättelyssä, kun teknisten ongelmien vuoksi ensimmäisen jakson julkaisua jouduttiin pitkittämään seuraavalle päivälle. Oikeastaan jakson tilalla olisi voitu esittää brittiversion ensimmäinen osa, sillä kun se saatiin vihdoin julki, mukaili se kaimaansa ennalta-arvattavuuteen asti.

Jopa kertojaäänen vitsit ovat liki identtisiä. Paitsi, että ne ovat pääosin noloja. Kiusallista.

Kuusi ohjaajaa ja toinen puoli tusinaa apulaisohjaajia. Kuusi leikkaajaa ja viisi leikkausassistenttia. Silti sisältö ja tekninen toteutus rakkauden saarella vaikuttavat ajoittain siltä kuin ne olisivat lainassa vuodelta 2005.

Tuntuu kuin ohjelman tuottajat eivät ole osanneet päättää, haluavatko tehdä Unelmien poikamies -tyyppistä, vakavasti otettavaa deittiohjelmaa vai Temptation Island -vaikutteista viihderealitya. Lopputulos on jossain alkuvuosien Big Brotherin tietämillä – sillä erotuksella, että päivän aktiviteetiksi kelpaa kasvonaamion levittäminen t-alueelle.

Oikeastaan ohjelmaa voisi verrata taiteilija Andy Warholin vuonna 1963 tekemään Sleep-elokuvaan. Viisi tuntia ja 20 minuuttia kestävässä kamera kuvaa runoilija John Giornoa ja hänen rakastajaansa nukkumassa. Puhuttavaa? Kyllä. Erikoista? Sitäkin.

Kiinnostavaa? Ei todellakaan.

 

Siitä puhe, mistä puute. Tarjotkaa sitä skumppaa.

Love Island UK kerää liki neljä miljoonaa katsojaa vastaanottimen ääreen kuutena iltana viikossa, mutta suomiversio jää kauas Finnpanelin maan katsotuimpien Top 100-listalta. Vaikka ohjelmaa ei tilastojen mukaan tunnu katsovan juuri kukaan, onnistuu se aiheuttamaan kiivaitakin keskusteluja sosiaalisessa mediassa.

Kiivailla keskusteluilla tarkoitetaan tässä asiayhteydessä sitä, kuka onnistuu keräämään viestilleen eniten tykkäyksiä Twitterissä tai karmaa Jodelissa.

Pikakelataan (kirjaimellisesti) viimeisimpään jaksoon, jolloin ohjelma vaikutti vihdoin kääntävän liekkiä suuremmalle. Yksi osallistujista juhli syntymäpäiviään, mikä tarkoitti kunnon bileitä. Resortissa poksauteltiin skumppapulloja siihen malliin, että vettä oli hörpitty tarpeeksi. Jes, eihän siinä mennyt kuin 13 jaksoa!

Lienee tässä vaiheessa yllätyksetöntä, että juhlat keskeytettiin ennen alkujaan ja syntymäpäiväsankari pareineen äänestettiin ulos ohjelmasta. Vaihtoehto sekin.

Koska ohjelmaa kuvataan reaaliajassa, loppukevennykseksi tuotannolle muutama vinkki:

1. Jokaista auringonottohetkeä ei ole tarpeellista kuvata, sillä kilpailijat ovat bikineissä kellon ympäri.

2. Palauttakaa kiusalliset hiljaiset hetket ja pitkittyneet leikkaukset. Niitä tarvitaan jo viime vuosikymmenellä.

3. Siitä puhe, mistä puute. Tarjotkaa sitä skumppaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt