Kotiin takaisin -tähti suree suosikkisarjan päättymistä: ”Mikään muu työ ei ole koskettanut näin paljon”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
Rakastettu australialaissarja Kotiin takaisin palaa ruutuihin uusin romanttisin ja traagisin kääntein – ja sen jälkeen sarja päättyy. Antaako viimeinen kuudes kausi vastaukset kysymyksiin?
Suomalaiset ovat oppineet tuntemaan syvällisesti Kotiin takaisin -sarjan päähenkilöt ja eläneet Bligh’n perheen kanssa 1950-luvun suuria haasteita ja hurmaavia romansseja viiden kauden verran.

Kuudennen kauden alkaessa perjantaina (TV1:llä klo 17.08) Israelista palaavat Sarah (Marta Dusseldorp) ja George (Brett Climo) järjestävät Ash Parkin kotiväelle täydellisen yllätyksen.


Mutta sarja ei olisi Kotiin takaisin, ellei heti alkuun koettaisi myös järkyttäviä, sydäntä särkeviä menetyksiä. Kuudes kausi on sarjan viimeinen. Kymmenen jakson on siis tarkoitus punoa loputkin langat yhteen.

Sarjan luoja Bevan Lee on kertonut olevansa ennen kaikkea onnellinen siitä, että Kotiin takaisin ylipäänsä sai jatkoa toisen kauden jälkeen. Tilausta ei Seven-kanavalla jatkettu suosiosta huolimatta, sillä kohderyhmää pidettiin liian iäkkäänä. Foxtel-kanava sen sijaan ymmärsi potentiaalin.

– Kuinka ollakaan, kuuden kauden aikana vaikutukset ovat olleet syvät. Erityisesti sarja on lisännyt huomattavassa mittakaavassa suuren yleisön sympatiaa homoseksuaalisuutta kohtaan. 1950-luvun homojen kohtelu on avannut ihmisten silmiä, Lee sanoo.

Sarjassa on käsitelty myös muita tärkeitä teemoja, kuten rasismia ja antisemitismiä. Keskeinen suosion syy ovat kiehtovat ja moniulotteiset henkilöhahmot, joihin kiintyy aidosti Downton Abbeyn hahmojen tapaan.


– Sarja on tehty uskomattoman hyvin ja keskittyen henkilöihin, kehuu Marta Dusseldorp Foxtel Insider -sivustolle.

 Viimeisellä kaudella lähdetään ajan kanssa matkalle henkilöiden syvimpään sisimpään. Identiteettejä etsitään ja löydetään. Sarahilla ja Roylla (Frankie J. Holden) on paljon läheisiä hetkiä, ja tämän ystävyyden korostamisella suljetaan tärkeää ympyrää, Dusseldorp kertoo.

– Bevan Leellä on hallittua tyylikkyyttä, lisää toinen päätähti Brett Climo.

 

Olen tosin henkilökohtaisesti suunnattoman surullinen siitä, että näytteleminen sarjassa päättyy.

Climo kehuu sekä sarjaa kokonaisuutena että viimeisen kauden sisältöä.

– On erittäin hyvä, että Lee osaa lopettaa siinä vaiheessa, kun sarja on suosionsa huipulla. Olen tosin henkilökohtaisesti suunnattoman surullinen siitä, että näytteleminen sarjassa päättyy. Mikään muu työ ei ole koskettanut näin paljon.

Climo kuvailee omaa Georgen hahmoaan kuudennen kauden tukipilariksi. George on saanut liki kaiken, mitä lopulta halusi ja on onnellinen mies. Hänellä on nyt voimia auttaa muita pulassa olevia.

– Lupaan, että aivan viimeinen jakso on kerrassaan hieno! Olen haltioissani, Climo ylistää, ja Dusseldorpilla on oma kielikuvansa:

– Jakso on kuin taidokas rasiallinen artesaanisuklaata!

Lue koko artikkeli uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 10.–16.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt