Onko Timo Koivusalo uusi Spede? Kriitikot lyttäsivät Olavi Virta -elokuvan – kansa ryntäsi puolustamaan - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Onko Timo Koivusalo uusi Spede? Kriitikot lyttäsivät Olavi Virta -elokuvan – kansa ryntäsi puolustamaan

Julkaistu: 5.10.2018 13:47

Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuva lienee syksyn elokuvatapaus, joka tulee jakamaan mielipiteitä.

IS:n elokuvakriitikko Tarmo Poussu antoi Olavi Virta -elokuvalle vain yhden tähden. Suomen Kuvalehti pysyi samalla yhden tähden linjalla. Helsingin Sanomat antoi elokuvalle peräti kaksi tähteä.

Lue IS:n arvostelu täältä!

”Rakastatko Olavi Virtaa yhtenä maamme suurimmista laulajista? Haluaisitko tietää enemmän legendaarisesta artistista? Jos vastasit myönteisesti jompaan kumpaan, nautiskele kaikin mokomin Virran levytyksistä tai lue vaikka joku noin seitsemästä hänen elämäänsä käsittelevästä kirjasta – tee mitä tahansa, mutta älä haaskaa aikaasi Timo Koivusalon Olavi Virta -elokuvaan”, IS:n kriitikko Tarmo Poussu kirjoittaa.

Poussu lyttää myös ohjauksen.

”Koivusalon ohjaus on juuri niin jähmeää kuin hänen huonoimmissa elokuvissaan on nähty. Näyttelijät pönöttävät heille määrätyillä paikoilla ja lausuvat repliikkejään vailla vähäisintäkään tunnetta oikeasta elämästä.”

IS kysyi äänestyksessä, kuinka moni aikoo mennä katsomaan Olavi Virta -elokuvaa. 39 prosenttia äänestäneistä kertoi menevänsä katsomaan elokuvan, 61 prosenttia ei.

– Kriitikot on kriitikoita mutta mepä katsotaan elokuva ja mielipidevapaus sinulle, nimimerkki Hyvä me toteaa.

– No eihän Koivusalo mikään Luc Besson ole eikä väitä olevansakaan. Mutta kyllä kansan kollektiivinen muisti Virrasta ajaa heidät katsomoihin. Näyttelijät kuitenkin tekevät parhaansa ontuvasta ohjauksesta ja sameasta käsikirjoituksesta huolimatta, Herra 47 kirjoittaa.

Nimimerkki Kansa paras kriitikko vertaa Koivusalon tuotantoa Speden Turhapuroihin.

– Aivan varmasti menen katsomaan elokuvaa, joka on tehty Olavi Virrasta jo laulujenkin takia. Ilmeisesti elokuva on hyvä ja kansaan menevä, koska niin sanotut kriitikot sen lyttäävät. Kriitikkojen lyttäys on elokuvan paras suositus. Se takaa sen, ettei elokuvaa ole tehty kansalle liian taiteelliseksi. Tulee muistaa Speden Turhapuro-elokuvat. Nämä olivat myös kriitikkojen inhotuksia, mutta kansa tykkäsi ja niistä tuli legendoja.

Samaa mieltä on Arvid.

– Koivusalo on syyttä perinyt Speden manttelin elokuvantekijänä, jonka filmit täytyy kyldyyrikriitikoiden aina jo periaatteessa heti lytätä.

Skipadiwei kirjoittaa arvanneensa, ettei Koivusalon elokuva hyviä tähtiä saa.

– Onneksi hänen kohdallaan on aina kriitikot ollut väärässä.

Mummelia kiinnostaa pääosan esittäjä Lauri Tilkanen.

– Menenkin katsomaan Lauri Tilkasta! Hän on ihana yhdistelmä nuoruuteni idoleja Tauno Paloa ja Leif Wageria.

 

Virtafani haluaa nähdä leffan.

–  Aion mennä katsomaan elokuvan ja muodostaa mielipiteen itse. Koska elokuvassa laulut esittää Olavi Virta, voi sitten laittaa vaikka silmät kiinni ja nauttia. Vaikka kyllä Tilkastakin katsoo ihan mielellään....

Wanaha akka toteaa, ettei ole katsonut yhtään hyvää Koivusalon ohjaamaa elokuvaa, joten kritiikki ei yllätä.

Nimimerkki että näin on nähnyt elokuvan.

– Muuten hyvä, mutta Olavi Virta siinä ei kyllä ollut. Hänen kappaleitaan kylläkin, sekä joku joka kantoi hänen nimeään. Mutta Ola ei ollut tuommoinen. Elokuva kuuluu sarjaan kevyttä purkkahömppää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?