Ensitreffit alttarilla -parin liitto koki mahalaskun: tv-katsojat lyttäsivät Rosan ja Eetun suhteen – asiantuntija häkeltyi rajusta kritiikistä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ensitreffit alttarilla -parin liitto koki mahalaskun: tv-katsojat lyttäsivät Rosan ja Eetun suhteen – asiantuntija häkeltyi rajusta kritiikistä

Rakkausasiantuntija Tony Dunderfelt on huomannut, että ihmisten suhtautuminen rakkauden alkuhuumaan on muuttunut parin viime vuoden aikana.

4.10.2018 20:42

Ensitreffit alttarilla -sarjassa on päästy jälleen seuraamaan kolmen parin tutustumista toisiinsa ja heidän poikkeuksellisissa asetelmissa alkavan avioliiton ensiaskelia. Sarjassa avioituivat tänä vuonna Miina ja Heikki, Rosa ja Eetu ja Sini ja Vesa. Pareista kaksi nousi hyvin nopeasti sarjan fanien tarkkailun kohteeksi.

Tv-katsojat häkeltyivät heti sarjan alettua Heikin käytöksestä tuoretta vaimoaan kohtaan. Heikki myönsi tuntevansa epäilyksen tunteita, ja pettyi morsiamen ulkonäköön, sillä tämän tatuoinnit ja lävistykset tuntuivat vierailta. Heikkiä ruodittiin heti sarjan alettua sosiaalisessa mediassa kovin sanankääntein. Myöhemmin rauhallinen mies voitti katsojat puolelleen.

  • Alla IS:n Ruuturaadin arvio Ensitreffit alttarilla -parien haasteista!

Sarjassa asiantuntijana nähtävä psykologi ja tietokirjailija Tony Dunderfelt kertoo, että hän sai aluksi runsaasti palautetta siitä, miksi Heikki ja Miina on valittu toisilleen. Pian palautteiden sävy kuitenkin muuttui, kun moni huomasi tehneensä liian hätiköidyn johtopäätöksen parin kohdalla.

– Heikki ja Miina ovat synnyttäneet paljon keskustelua. Siinä on kyllä tullut esiin myös yleisön liian nopeat johtopäätökset. Nyt he ovat oikein Suomen suosikkipari, Dunderfelt sanoo.

Katsojat lyttäsivät Heikin ja Miinan suhteen aluksi, mutta huomasivat pian, että parin välillä oli sittenkin aitoa ihastumista.­

Asiantuntija kehuu pariskuntaa vuolaasti. Hänen mukaansa sekä Heikki että Miina ovat hurmaavia ihmisiä, joilla on paljon annettavaa toisilleen.

– Heikki on hieno mies, joka on todella syvällisesti pohtinut elämäänsä. Hän voi antaa katsojalle vaikutelman, että hän on vähän omissa maailmoissaan, mutta todellisuudessa hän on todella hieno mies.

– Miinahan tekee puolestaan teoriasta käytäntöä. Hän todella haluaa olla hyvä ihminen. Hän osaa upeasti mennä ensimmäisten kömmähdysten yli ja jatkaa eteenpäin.

Lue lisää: Ensitreffit alttarilla -Heikki yllätti vaimonsa sympaattisella heippalapulla – huomaavainen ele valloitti katsojat: ”Ne pienet teot”

Ensitreffit alttarilla -sarjassa nähtävä asiantuntija Tony Dunderfelt on tietokirjailija ja psykologi, joka on erikoistunut rakkauteen ja parisuhteisiin.­

Alkuhuuma tuomittiin nopeasti

Toinen runsaasti keskustelua tv-katsojien parissa aiheuttanut pari ovat Rosa ja Eetu. Vastanainut pari hullaantui toisistaan hääpäivänä täysin, pussaili ja ja piti kädestä, mutta koki myöhemmin romahduksen. Jo häämatkalla Rosaa alkoi ahdistaa ja arjen alkaessa tilanne paheni.

Monen sarjan fanin mielestä jo parin alun innokas hempeily enteili pahaa. Asenne on Dunderfeltin mukaan erikoinen.

– On hyvin jännä ilmiö, miten Eetun ja Rosan voimakas alkurakastuminen nähdään huonona asiana. Moni on sanonut esimerkiksi Twitterissä, että se huuma ei olekaan hyvä asia, Dunderfelt sanoo.

– On todella jännää, että nyt ihmiset ajattelivat alusta alkaen, että voiko Eetun ja Rosan suhteesta tulla mitään, kun he olivat heti toistensa kimpussa.

Rosan ja Eetun välillä oli kipinää hääpäivänä, mutta pian tunnelma latistui, kun arki iski vasten parin kasvoja.­

Dunderfelt hämmästelee myös sitä, että osa katsojista pitää Eetun tunteikasta ja kilttiä luonnetta huonona asiana. Asiasta on keskusteltu runsaasti esimerkiksi Twitterissä.

– Kirjoitin itsekin viime viikolla sinne, että hetkinen, emme voi tuomita Eetua siitä, että hän osoittaa rakkauttaan. Sehän on hienoa. Ei tilanne saa kääntyä siihen, että pitäisi mukamas himmata ja olla vaikeasti tavoiteltavissa.

Lue lisää: Pettynyt Ensitreffit alttarilla -Eetu avautui kameralle avioliitostaan – ”Tuntuu kauhean ulkopuoliselta”

Dunderfeltin mukaan äkillistä rakastumista ja alkuhuumaa on pidetty perinteisesti ihanana asiana, jolle suhde on hyvä rakentaa. Viime aikoina hän on kuitenkin huomannut selkeän muutoksen ihmisten asenteissa.

– Tämä on ollut minulle suuri yllätys, sillä parissa vuodessa ilmapiiri on vaihtunut täysin. Ihmiset eivät enää usko tällaiseen ensirakastumisen huumaan.

– Olen ollut mukana kuvioissa 80-luvusta lähtien enkä muista, että aiemmin olisi oltu näin valtavan skeptisiä tähän ensihuumaan. Kulttuurissamme on jotenkin alettu pohtia, että se huuma ja hullutus ei olekaan aidon rakkauden tunnusmerkki, vaikka se olisi kuinka ihanaa.

Rosan ja Eetun oli vaikea saada suhteensa toimimaan hektisten työaikataulujen keskellä.­

Rakkausasiantuntija ymmärtää Rosan reaktiota ja sitä, että uusi parisuhde voi luoda aluksi ahdistuksen tunnetta etenkin, kun siihen yhdistetään kaikki muut elämässä meneillään olevat asiat.

– Rosan reaktio on tietyllä tavalla hyvin luonnollinen, koska hänellä painoivat päälle työ, urheilukilpailut ja arki. Vaikka hän itse on tietoisesti tullut mukaan ohjelmaan, ei hän ehkä osannut käsittää, miten paljon elämässä on asioita kun tulee tällainen uusi suhde.

– Meille kaikille oli yllätys, kuinka vaikeaa Rosalla ja Eetulla oli. Voin toki vihjaista, että vaiheita on vielä näkemättä.

Rosa kertoi kameroille Ensitreffit alttarilla -sarjassa, että häntä ahdisti kaikki.­

Lue lisää: Miksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa vaietaan kokonaan seksistä? Näin asiantuntijat kommentoivat: ”Siitä on puhuttu poikien kanssa paljon”

Ensitreffit alttarilla tiistaisin klo 21.00 AVAlla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?