TV & elokuvat

Homojen kristillisestä eheytysleiristä kertova teinidraama on vuoden puhutuimpia elokuvia

Julkaistu:

Elokuva-arvio
Sukupolvensa lahjakkaimpiin näyttelijöihin lukeutuva Chloë Grace Moretz ei petä odotuksia tälläkään kertaa, kiittää elokuvakriitikko Tarmo Poussu.
Vuoden puhutuimpiin amerikkalaisiin indieleffoihin lukeutuva The Miseducation of Cameron Post kertoo 16-vuotiaasta tytöstä (Chloë Grace Moretz), joka tulee yllätetyksi rakastellessaan tyttöystävänsä kanssa ja passitetaan vastoin tahtoaan kristilliselle homoseksuaalien eheyttämisleirille.

Leirillä Cameron tutustuu muihin kaltaisiinsa nuoriin, joiden kanssa hän löytää yhteisen vastarinnan.

Desiree Akhavanin ohjaama elokuva voitti alkuvuodesta Sundancen elokuvajuhlien pääpalkinnon ja löysi varmaan siksi tiensä myös Suomen valkokankaille.

Sen gay-oikeuksia puolustavalla tarinalla onkin laaja kansainvälinen kaikupohja, mutta mitään uutta sanottavaa elokuvalla ei aiheesta ole.


Ulkoisilta puitteiltaan pikkurahalla tehty leffa – sen budjetti on pienempi kuin useimpien suomalaiselokuvien – on ymmärrettävästi vaatimaton, mutta siitä huolimatta henkilökuvaukselta toivoisi terävämpää otetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sekä leiriläiset että heidän opettajansa ovat turhan tyypiteltyjä, vaikka Akhavan heidän esittäjistään saakin irti uskottavia roolitöitä.

Sukupolvensa lahjakkaimpiin näyttelijöihin lukeutuva Moretz ei petä odotuksia tälläkään kertaa. Hänen roolinsa ongelma piilee käsikirjoituksessa.

Cameronissa ei tapahdu minkäänlaista muutosta elokuvan kuluessa: alusta loppuun hän suhtautuu kristillisen leirin opetuksiin huvittuneen tai hämmentyneen epäuskoisesti.

The Miseducation of Cameron Post

Ohjaus: Desiree Akhavan.

Pääosissa: Chloë Grace Moretz, Sasha Lane, Jennifer Ehle.

Juoni: Teinityttö joutuu kristilliselle homoseksuaalien eheyttämisleirille.

Ensi-ilta: Perjantaina 5. lokakuuta 2018.

★★★

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt