TV & elokuvat

Suosikkisarja palaa televisioon – IS tapasi tähdet: ”Mukana ei ole piilojuomista eikä huumeidenkäyttöä”

Julkaistu:

Uusi Tv-lehti
IS Tv-lehti tapasi suositun Midsomerin murhat -tähdet Neil Dudgeonin ja Fiona Dolmanin sarjan 20-vuotisjuhlissa Monacossa. Brittirikossarja palaa TV1-kanavalle lauantaina.
Näyttelijä Neil Dudgeon, 57, vaikuttaa varsin paljon Midsomerin murhat -sarjan rikosylikomisario John Barnabyn kaltaiselta mieheltä: teräviä huomioita tekevältä joviaalilta jutustelijalta. Selvät sävelet Dudgeonilla oli jo kahdeksan vuotta sitten, kun hän 14. kauden alussa liittyi mukaan esiintyjäkaartiin.

– Olen aina ollut sarjan fani, joten tunsin etukäteen sarjan tyylin ja sävyn sekä sen, mitä Barnabyn hahmolta edellytetään, Dudgeon kertoo Monte Carlon tv-festivaaleilla IS Tv-lehdelle.


Hänellä oli tuolloin isot saappaat täytettävänään. Ensimmäisten 13 kauden aikana Midsomerin murhien pääosaa veti Johnin serkku Tom Barnaby, jota näytteli 1980-luvun Bergerac-tähti John Nettles.

– Tiesin jo silloin, etten voi tehdä tätä roolia ajatellen sitä, miten saan sarjan fanit pitämään minusta. Ainoa tapa on tehdä rooli rehellisesti omana itsenäni, Dudgeon huomauttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Muuten se olisi sitä, että katsokaa kaikki, kuinka charmikas ja suloinen olen – ihan kuin näyttelisin kissaa!

Huoli oli aiheeton: sarjan katsojat ovat ottaneet Dudgeonin näyttelemän Barnabyn omakseen – aivan kuten myös hänen vaimoaan Sarahia esittävän Fiona Dolmanin.

– Pidän todella paljon siitä, että tämän sarjan pääpari rakastaa toisiaan ja on onnellisesti naimisissa – eikä mukana ole piilojuomista tai huumeidenkäyttöä, vaan iloisia asioita, Dolman painottaa.

Dolmanilta satelee kosolti kosolti kehuja vastanäyttelijälleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän huomioi kaikkia muita näyttelijöitä ympärillään, jotta kaikki tuntisivat olonsa kotoisaksi.

Dudgeonin ote kuvauksissa on hyvin aseistariisuva. Sen ovat toisinaan saaneet huomata myös sarjan pikkurooleissa vierailleet näyttelijätähdet.

– Heistä onneksi vain kourallinen on yrittänyt käyttäytyä ylimielisesti. Temppuilu on kuitenkin loppunut lyhyeen, koska Neil on sarjamme suurin tähti, ja hän on ollut itse aina erittäin hyvätapainen ja charmikas, Dolman hymyilee.

Lue koko haastattelu ja artikkelit muista brittirikossarjoista uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 26.9.–2.10. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt