Spike Lee saapui Suomeen – Jasper Pääkkönen hehkuttaa Blackkklansman-elokuvan suosiota: ”Pelkkä suomalainen näyttelijä ei pitkälle riitä” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Spike Lee saapui Suomeen – Jasper Pääkkönen hehkuttaa Blackkklansman-elokuvan suosiota: ”Pelkkä suomalainen näyttelijä ei pitkälle riitä”

Menestysohjaaja Spike Lee vierailee Helsingissä. Hän saapui Suomeen lauantaina alkuiltapäivästä.

Jasper Pääkkönen ja Spike Lee tapaavat Helsingissä.

22.9.2018 14:26 | Päivitetty 22.9.2018 14:55

Amerikkalainen elokuvaohjaaja Spike Lee, 61, vierailee viikonloppuna Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla.

Lee on viime kuukausina ollut Suomessa erityisen paljon esillä, sillä hänen ohjaamaansa Blackkklansman-elokuvaa tähdittää suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen, 38.

  • Katso yllä olevalta videolta Leen saapuminen Suomeen!

Leen vierailu Suomeen syntyi nimenomaan Pääkkösen kautta. Lee sanoi Pääkköselle Cannesin elokuvafestivaaleilla Ranskassa, että vierailu Suomeen kiinnostaisi.

– On tietysti pirun hienoa, että Spike pääsi tulemaan näin pian Suomeen, Pääkkönen kertoo Ilta-Sanomille tyytyväisenä.

Lee poistuu Suomesta jo sunnuntaina.

– Spiken vierailu on lyhyt, joten kovin laajaa otantaa Helsingistä ei ehditä näkemään, Pääkkönen sanoo.

Yksi paikka, jonka Pääkkönen aikoo esitellä, on selvä.

– Löyly toki, ja kenties muutama muu paikka.

Pääkkönen omistaa yhdessä Antero Vartian kanssa kansainvälisestikin kehutun Löyly-saunakompleksin, joka sijaitsee Hernesaaressa.

Ilta-Sanomien lukija oli paikalla, kun Spike Lee saapui Helsinkiin. Jasper Pääkkönen oli ottamassa ystäväänsä vastaan.

”Pelkkä suomalainen näyttelijä ei riitä”

Uskomattomaan tositarinaan pohjautuva Blackkklansman kertoo draaman ja komedian keinoin Yhdysvaltojen tulehtuneista rotusuhteista. Pääkkönen tekee elokuvassa väkevän roolityön umpirasistina Ku Klux Klanin jäsenenä Felix Kendricksonina.

Kehuttu ja kohistu Blackklansman keräsi Suomessa heti avausviikonloppunaan yli 20 000 katsojaa.

Spike Leen saapumisesta Suomeen sovittiin Cannesin elokuvajuhlilla.

Perhokalastajaksi kaikkein eniten itsensä identifioiva Pääkkönen on elokuvan myötä ollut otsikoissa ennen kaikkea Hollywood-tähti.

Elokuva on saanut Suomessa julkisuutta pitkälti Pääkkösen nimellä – etenkin aluksi. Näyttelijä korostaa, että uskoo elokuvan suosion johtuvan kuitenkin muista asioista.

– Leffan suosio on ollut hienoa huomata, ja uskon sen johtuvan Spike Leen erityisestä asemasta suomalaisten leffafanien sydämissä, Pääkkönen sanoo.

– Pelkkä suomalainen näyttelijä ei pitkälle riitä, jos leffa ei ole hyvä. Omasta mielestäni Blackkklansman on yksi Spiken uran väkevimmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?