Seuraavan Bond-seikkailun ensi-iltapäivä lykkääntyy – uusi ohjaaja on maineikas tv-sarjojen tekijä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Seuraavan Bond-seikkailun ensi-iltapäivä lykkääntyy – uusi ohjaaja on maineikas tv-sarjojen tekijä

Bond-tähti Daniel Craig pääsee seuraavassa 007-seikkailussa True Detective -tv-sarjan ensimmäisen kauden tehneen Cary Joji Fukunagan ohjattavaksi.

Julkaistu: 20.9.2018 12:21

Yhdysvaltalainen ohjaaja korvaa elokuussa irtisanoutuneen menestysohjaajan Danny Boylen.

Vuodelle 2020 lykkääntyneen seuraavan James Bond -seikkailun uusi ohjaaja on valittu.

Ohjaajaksi päätyi loppujen lopuksi Cary Joji Fukunaga, joka tunnetaan toistaiseksi parhaiten True Detective -rikossarjan kehutun ensimmäisen kauden tekijänä. Siitä Fukunaga voitti muun muassa arvostetun Emmy-palkinnon.

Fukunaga on ohjannut aiemmin vain kolme pitkää elokuvaa: siirtolaisdraaman Ei nimeä (2009), Charlotte Brontën kirjoittaman klassikkoteoksen Kotiopettajattaren romaani sovituksen Jane Eyre (2011) sekä afrikkalaisista lapsisotilaista kertovan sotadraaman Beasts of No Nation (2015).

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga ja hänen ohjaamansa Maniac-komediasarjan pääosaa esittävä Emma Stone osallistuivat viime viikolla Lontoossa sarjan ensi-iltajuhlallisuuksiin.

Yhdysvaltain Kaliforniassa syntynyt ja tällä hetkellä New Yorkissa asuva Fukunaga korvaa brittiohjaaja Danny Boylen, jonka ilmoitettiin jättäneen seuraavan Bond-elokuvan ohjaajan tehtävät vain kuukausi sitten.

Bond-elokuvasarjan tuottajien Michael G. Wilsonin, Barbara Broccolin sekä kolmantena tuottajana toimivan 007-tähden Daniel Craigin elokuisen ilmoituksen mukaan Boyle jätti elokuvan ohjaamisen ”luovien erimielisyyksien takia”.

Lue lisää: Menestysohjaaja Danny Boyle ei ohjaakaan seuraavaa Bond-seikkailua – syynä ”luovat erimielisyydet” (IS 22.8.2018)

Fukunaga on parhaillaan ajankohtainen myös tuoreimman työnsä ansiosta: hän on ohjannut myös netti-tv-palvelu Netflixin tuottaman, mustalla huumorilla ladatun komediasarjan Maniac, joka saa ensi-iltansa netti-tv-palvelussa perjantaina 21. syyskuuta.

Fukunagan ohjaajapestistä kertomisen lisäksi Wilson, Broccoli ja Craig ilmoittivat torstaina, että seuraavan, järjestyksessä 25. Bond-seikkailun ensi-iltapäivää on päätetty siirtää eteenpäin melkein neljällä kuukaudella, keväälle 2020.

Edellisessa Bond-elokuvassa Daniel Craig seikkaili muun muassa Meksikossa.

Uusi maailmanensi-iltapäivä on 14. helmikuuta 2020. Toistaiseksi ilman virallista nimeä olevan seuraavan Bond-seikkailun ensi-iltapäiväksi oli aiemmin ilmoitettu 25. lokakuuta 2019.

Lue lisää: Daniel Craigin viimeisen Bond-seikkailun kuvausten aikataulu selvisi (IS 25.5.2018)

Bond-tähti Daniel Craig ilmoitti elokuussa 2017, että hän tekee vielä yhden 007-elokuvan ja että se jää hänen viimeiseksi kerrakseen maailman kuuluisimman salaisen agentin roolissa.

Toistaiseksi Craig on nähty James Bondin roolissa neljästi: elokuvissa Casino Royale (2006), 007 Quantum of Solace (2008), 007 Skyfall (2012) ja 007 Spectre (2015).

Lue lisää: Vihdoin virallinen vahvistus: Daniel Craig palaa vielä kerran Bondiksi (IS 16.8.2017)

Kaksi edellistä Bond-seikkailua 007 Skyfall ja 007 Spectre ohjasi brittiläinen Sam Mendes. Oikealla James Bondia näyttelevä Daniel Craig.

Torstaina Bond-tuottajat ilmoittivat myös, että ensi-iltapäivän lykkääntymisen lisäksi kuvausten alkaminen siirtyy eteenpäin. Aiemmin ilmoitetun joulukuun alun 2018 sijaan seuraavan seikkailun kuvaukset alkavatkin vasta 4. maaliskuuta 2019.

– Olemme iloisia päästessämme työskentelemään Caryn kanssa. Hänen monipuolisuutensa ja kykynsä luoda uutta tekevät hänestä erinomaisen valinnan seuraavaa James Bond -seikkailua varten, Wilson ja Broccoli kehuivat torstaina julkaistussa tiedotteessa.

Craigin lisäksi seuraavan Bond-elokuvan muista näyttelijöistä ei vielä ole kerrottu mitään julkisuuteen – sen enempää kuin elokuvan juonesta tai tapahtumapaikoistakaan.

Haku elokuvan rooleihin on ollut kuitenkin käynnissä jo kuukausia: Bond-sarjan pitkäaikainen roolittaja Debbie McWilliams kävi elokuun lopussa etsimässä myös Suomesta sopivia näyttelijöitä uuden seikkailun yhteen tai useampaan rooliin.

Lue lisää: Bond-elokuvaan koekuvattujen suomalaisnäyttelijöiden määrä kasvaa – jo 28 tähteä hakenut rooleihin (IS 31.8.2018)

Päivitetty 20.9.2018 klo 12.30, klo 12.50 & klo 13.27: Täydennetty tietoja ohjaaja Cary Joji Fukunagan muista töistä sekä seuraavasta ja edellisistä Bond-elokuvista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?