Leijonasydän avasi tien tähtiin: näin Pääkkösen, Franzénin, Birnin ja Karukosken ura ulkomaille on sen jälkeen edennyt - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Leijonasydän avasi tien tähtiin: näin Pääkkösen, Franzénin, Birnin ja Karukosken ura ulkomaille on sen jälkeen edennyt

Uusnatsiveljeksistä kertova Leijonasydän-elokuva poiki tähdilleen töitä myös ulkomailta.

Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen näyttelivät veljeksiä vuonna 2013 ilmestyneessä Leijonasydämessä. Elokuvan saama huomio osoittautui ratkaisevaksi askeleeksi molempien uralla.­

19.9.2018 17:17

TV2 uusii keskiviikkoiltana uusnatsin (Peter Franzén) ja mustaihoisen pojan yksinhuoltajaäidin (Laura Birn) romanssista kertovan draaman Leijonasydän. Ilmestymisvuonnaan 2013 se oli liki 200 000 katsojalla kolmanneksi suosituin kotimainen valkokangaselokuva.

Uusnatsin elämänmuutoksesta kertova draama osoittautui merkittäväksi myös tekijöilleen – sekä sen tähdille että ohjaajalle.

Dome Karukosken ohjaama Leijonasydän on syksyn kotimainen elokuvatapaus”, Ilta-Sanomien elokuvakriitikko Tarmo Poussu kirjoitti ensi-ilta-arviossaan. Elokuva noteerattiin laajasti myös maailmalla, ja se toi paljon uusia työtilaisuuksia niin päänäyttelijöilleen Jasper Pääkköselle, Peter Franzénille ja Laura Birnille kuin ohjaaja Dome Karukoskellekin.

Kaikki he ovat viime vuosina saaneet näkyviä rooleja myös kansainvälisistä tuotannoista – tv-sarjoista, elokuvista tai molemmista.

Oheiset valokuvat kertovat, mihin kaikkialle Jasper Pääkkösen, Peter Franzénin, Laura Birnin ja ohjaaja Dome Karukosken tie on vienyt Leijonasydän-elokuvan jälkeen. Eteenpäin pääsee nuolien avulla.

Lue lisää:

Leijonasydän, keskiviikkona 19.9. TV2 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?